emission Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam. Niedawno nabyłem swojego pierwszego crossa,jest to Honda Cr 250-przynajmniej tak mi mówił własciciel i wlasnie w tym tkwi mój problem,czy powiedział mi prawde. Motor który kupiłem ma byc z 1989 i chciałbym sie dowiedziec po czym mogę to poznac? Hamulec w tyle jest bebnowy a silnik czarnego koloru. Chcialbym sie wodwiedzec jeszcze jak jest z czesciami do tego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 jesli masz orginalny wydech a dokladnie koncowke to mzoe tam byc napisane bynajmniej tak bylo w kx-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 No to Cie zrobil w jajo. Cra z 89 roku ma tarcze z tylu i zawieszenie upside-down z przodu. Zobacz czy masz zawor wydechowy tzn na cylindrze od strony wydechu powinny byc takie "boczki" przykrecane na sruby i tam na jedym chyba bedzie pisac KKP przynajmniej u mnie tak pisze. Jezeli tego nie masz to roczek jest tak 85 albo nizszy, a jak to masz to jest 86. Tyle mozna zobaczyc bez numerow niestety z numerami nie wiem jak jest. Wiadomo silnik rama wahacz, to wszystko moze byc wymieniane bo moto ma swoje lata i pewnie mogl ktos kiedys cos w nim zepsuc, zlamac itp. Ale orientacyjnie po tych czesciach mozna dojsc ktory to rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emission Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 w piątek powinnem miec aparat cyfrowy wiec postaram sie zrobic dokladne zdjecia silnika,mam nadzieje ze pomoze w rozpoznaniu.Dziekuje za pomoc:) mam kilka zdjec ktore byly na allegro,moze ona cos pomoga http://bikepics.com/members/emission/89250cr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 No to jest raczej 86, wyglada tak samo jak moja. Zrob jeszcze zdjecia silnika bo na tych nie zadobrze widac czy to ma te zawory, ale raczej ma z tego co widze, moge sie mylic bo zdjecia sa troche male. Jak zrobisz te foto to bedzie wiadomo napewno co to jest, mi sie wydaje ze 86 no ale sie jeszcze obejrzy na zdjeciach ten silnik dokladnie to juz bedzie na bank wiadomo ktory to rok. A zapomnial bym ten zawor nie nazywa sie KKP tylko HPP dzisiaj specjalnie to sprawdzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emission Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 na silniku widnieje napis HPP Chciałbym sie dowiedziec jeszcze jak jest z czesciami do takiej hondy przyjmujac ze jest ona z 86 roku? jaka jest różnica w częściach do Hondy Cr 250 R ? czy jest jakaś różnica w częściach w Hondzie Cr 250 miedzy rocznikiem 1986 a 1989 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Tloka, korbe, simeringi, tarcze sprzeglowe, jakies lozyska powinienes dostac w dobrym sklepie, bo te czesci produkuja takie firmy jak prox, vertex itp. czyli zamienniki. Natomiast jakby posypalo sie cos wiecej to raczej beda to mieli u przedstawiciela hondy, ale niestety bedzie to pewnie za kosmiczne pieniadze. Uzywki czesci tez czasem sie trafiaja na allegro. Czym sie moto z 86 a 89 roku w silniku rozni to nie powiem bo dopiero sprzet mam od paru dni. A czym sie rozni "z zewnatrz" napisalem w poscie wyzej. Tak odbiegajac od tematu. Widzialem aukcje z ta honda na allegro za ile koles Ci ja puscil? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emission Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 udało mi się ją kupic za 2850 zł. a Ty za swoja ile dales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 A to po numerze VIN nie można rozpoznać który to rocznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emission Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 hubert_afri - moglbys mi powiedziec gdzie ten nr sie znajduje? bo zabardzo sie na tym nieznam,od paru dni dopiero posiadam motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) hubert_afri - moglbys mi powiedziec gdzie ten nr sie znajduje? bo zabardzo sie na tym nieznam,od paru dni dopiero posiadam motor To jest numer ramy i masz go na ramie (zapewne na główce ramy) i w papierach ... no chyba że to moto bez papierów ... Jeśli masz 17 znakowy VIN to możesz sprawdzić go tutaj: http://vin.africatwin.com.pl/ Nie wiem tylko czy takie stare roczniki łyknie.... A jeśli nie to zadzwoń do pierwszego lepszego salonu Hondy, podaj im VIN i powinni Ci powiedzieć. Edytowane 19 Maja 2008 przez hubert_afri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 udało mi się ją kupic za 2850 zł. a Ty za swoja ile dales? Ja za swoja dalem 2900 i do tego dostalem jeszcze kask, google, koszulke i spray do filtra powietrza. Ta stronka ze sprawdzaniem rocznikow mi sie przyda dzieki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi