Skocz do zawartości

problem z honda ns1

JLB2007
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam dość dziwną sytuacje z honda ns1.. więc tak: kiedy odpali się motor to chodzi dobrze , nie trzęsie nic , ale kiedy się jedzie to motor chodzi jak wibrator całego trzęsie max;/;/ , dodam że jak się jedzie i wciśnie luz albo sprzęgło to już tak nie jest, tylko na biegu jak się jedzie normalnie i motor powinien równo ciągnąc tak jest . co może być tego przyczyną ??

No nie wydaje mi się smile.gif ja bym obstawiał wałek ; ]

Pewnie,że może być wałek ale prościej dokręcić kilka śrub niż wymienić wałek który ewentualnie jest dobry. Robotę trzeba zaczynać od najprostszych czynności a nie od np. wymiany wału :buttrock:

zobacze mocowanie silnika . ale to nie wiem od czego to jest już sam;/ bo ma tak ze się ruszy i tak do 5 tyś chodzi dobrze. a póżniej zaczyna go szarpać tak jakby coś go blokowało i tak od 8 tyś dostaje buta na maxa znowu?? od czego to może być??;/;/

Ja mam podobnie i to jest denerwujace bo u mnie jest tak do 7 tys obrotow idzie tak wmiare dobrze od 7 do 9 tys jest slabszy niz na nizszych obrotach i tak dziwnie chodzi taki dziwny dziwek wlasnie jakby go cos blokowalo a powyzej 9 tys obrotow chodzi bardzo ladnie rowno i dostaje takiego kopa ze...Remont watpie bo ja robilem teraz niedawno zdarzylem dotrzec.Wg mnie tak jest skonstruowany ten silnik chociaz nie powiem ze jest do denerwujace.Acha i nie mowcie zebym swiecie wymienial czy czyscil fitr bo i to i to robilem swiece mam nowa takze nie to.

Naped raczje napewno nie,to cos z pradem. Znaczy nie w tym sensie wg mnie tak jest zbudowany modul zaplonowy i stad to wszystko ale przy module ja juz daje spokoj bo sie na tym nie znam chyba ze ktos ma jakis inny pomysl??

Edytowane przez KUBAS007

Ja mam podobnie i to jest denerwujace bo u mnie jest tak do 7 tys obrotow idzie tak wmiare dobrze od 7 do 9 tys jest slabszy niz na nizszych obrotach i tak dziwnie chodzi taki dziwny dziwek wlasnie jakby go cos blokowalo a powyzej 9 tys obrotow chodzi bardzo ladnie rowno i dostaje takiego kopa ze...Remont watpie bo ja robilem teraz niedawno zdarzylem dotrzec.Wg mnie tak jest skonstruowany ten silnik chociaz nie powiem ze jest do denerwujace.Acha i nie mowcie zebym swiecie wymienial czy czyscil fitr bo i to i to robilem swiece mam nowa takze nie to.

Łancuch, sprzęgło, łozysko :icon_twisted: sprawdź jeszcze zębatki, jak miałem wykruszonego ząbka też mi wariował ; )

Pozdro