adamuhxj Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam:) mam problem z wolnymi w yamaszce xj 600 z 95r, a mianowicie po uruchomieniu zimnego silnika i wylaczeniu ssania wolne mam w zakresie 1000-1500obrotów, po przejechaniu kilku km po nagrzaniu silnika wolne wzrastaja do rownych 3 tysiecy. czym moze to byc spowodowane?? Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel00 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jak juz rozgrzejesz motocykl (przejedz jakies 5km) to wyreguluj obroty ustaw 1500 obr/min.Pokretlo do regulacji jest przy gaznikach. Mialem kiedys podobnie i regulacja obrotow wystarczyla. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Moze byc to rowniez rozszerzenie kroccow ssacych pod wplywem temperatury i ssanie lewego powietrza przez mikropekniecia gumy.Jednak przede wszystkim obroty ustawia sie na cieplym silniku, wiec moze to o to chodzi. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamuhxj Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 no wlasnie tak myslalem ze jakis bezmyslny angol od ktorego ją kupiłem regulował gazniki na zimnym moto... dzisiaj po pracy powalcze z tym i napisze jak sie sprawa ma... Pozdro i Ave Motooo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi