budynds Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam! Mam taki problem latalem w twn weekend i po jakis 150km zaczela mi sie palic lampka oleju :/ zrobilem dolewke i niestety ona nie chce zgasnac. Co moze byc przyczyna, bo olej jest na 100%Dzieki z gory :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Z tego co pamiętam w dyskusjach na temat palącej się kontrolki oleju w DS 1100 kiedyś na forum ustaliliśmy że kontrolka ta wskazuje ilość oleju a nie ciśnienie... Cyba że się mylę - to proszę poprawcie mnie. Pamiętam też że były dyskusje że przy rzadkim i rozgrzanym oleju czasami się świeci ta kontrolka ..... Hm.... teraz zastanawiam się jak pogodzić te 2 informacje sprzeczne ze sobą ........ A napisz jak możesz czy pali się na zimnym silniku czy na ciepłym..... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budynds Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 no sprawdzalem dzis na zimnym i faktycznie sie nie zapala, mam zmieniony olej zalelem mu 10 W 44T Motul i teraz nie wiem czy zmieniac na gestrzy czy nie... i nie wiem czy jak ta kontrolka zaswieci mi sie znowu podczas jazdy to mozna jechac dalej czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ale ten olej to syntetik czy pół syntetic ? tam ma byc pół syntetic zalany .... Ja miałem full syntetica i wywaliłem go po 1000 km ..... porażka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budynds Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 nie to jest pol syntetyk i to dobry olej a teraz nie wiem. musze troche pojezdzic i zobacze... moze bedzie trzeba wlac mu mineralny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budynds Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam latalem dzis, i znowu sie ta kontrolka pali ;/ na 100% stan oleju jest dobry olej jest 10W40 T4 Motul podobno dobry olej.I gdzie moze byc przyczyna tego moze ktos poratuje jakims info czy to cos z instalacja czy trzeba mu zalac inny olej np mineralny, ale moto ma nalatane 35tys niby nie duzo jak na draga.Dzieki za pomoc z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Czy olej trzymasz kolo gornego poziomu ?Wiem ze te czujniki Yamahy sa dosc upierdliwe i jak nie ma gornego poziomu to lubia sie palic.Oprocz tego ze wnerwiajaca jest taka lampka to nic to nie znaczy jezeli wiesz na 100% ze olej jest wiec nie ma powodu zeby cokolwiek zmieniac jesli chodzi o olej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budynds Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Juz wszystko jest dobrze, moto stało troche i czujnik był zasyfiony, wymylem go ładnie i gra :(ale dzieki za wszystko.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi