rolo_rn Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Rx nie chce się dobrze wkręcać na obroty, żeby wkręcić trzeba delikatnie podnosić przepustnice.Nieraz jeździ całkiem normalnie, ale zaraz znów jest kicha.Mierzyłem kompreche i wyszło 6,5 (szok), a o ile się nie myle to powinno być 9-10.Pali z kopa, świeca ma brązowy kolorek, a cylek był wymieniany jakieś 600-700km temu.Był raz problem, bo apka kopciła i słabo jeździła - poszedł simer na wale od sprzegła.Niedawno zaczeła słabo jeździć i też kopciła, więc wymieniłem simmering. Ciut lepiej, bo moto nie kopci, ale dalej słabo jeździ. Pomóżcie. Pozdroi dzięki za wszystkie odp. Edytowane 10 Maja 2008 przez rolo_rn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Jeździ słabo bo sam napisałeś że ma słabą kompresje. To nadaje się do remontu jeśli kompresja powinna być taka jak piszesz. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Tak mysle, ale wole się upewnić.Z drugiej strony jak komprecha wynosiłaby niecałe 70% tego co powinno, to by moto wolnych obrotów nie trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 tak nie trzymalo by wolnych obrotow lub nie mialo by problemy z paleniem na zimnym silniku. Moze sie zalewa? zmniejniejsz na iglicy, przeczysc gaznik i sprawdz poziom paliwa w gazniku jesli jest regulowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Gaźnik czyściłem i regulowałem. Moto się nieźle grzeje. Nie przegrzewa, ale grzeje. Może to coś z zapłonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Gaźnik czyściłem i regulowałem. Moto się nieźle grzeje. Nie przegrzewa, ale grzeje. Może to coś z zapłonem?Chłopie, jak miałem 7atm to jak jechałem sam(60kg) to wszystko w miare hulało, za to jak jechałem we 2 osoby, to v-max ok 45-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Tak jakby za malo paliwa jak sie grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nsr_125R Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Kompresja swoją drogą. Ale poczaruj z gaźnikiem większa dysza czy coś bo on dostaje za mało paliwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Może i tak, ale wcześniej jeździł bez zarzutu. Podniose iglice na max, uszczelnie króciec i zobacze czy będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi