forbar Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Wiem ze to juz bylo ale nigdy nikt do konca dokladnie tego nie wytlumaczyl.Jesli ktos by mial chec to bede bardzo wdzieczny bo jestem teraz w Szkocji i mam zamiar kupic moto i sciagnac je do Polski.Jade po moto podoba mi sie place i teraz tak: 1.Czy jest mozliwosc zeby on dal mi swoj dowod rejestracyjny jak mu zaplace i zebym z tym dowodem oraz jakas tam umowa kupna sprzedazy pojechal do polski?? 2.Czy musimy wpisac dane i on daje mi kawalek kartki ze teraz ja jestem wlascicielem i reszte odsyla do DVLA i czekam na papiery gdzie moto bedzie juz na mnie.Chce dodac ze nei jestem zameldowany w szkocji, jestem chwilowo i jezeli ta opcja to wystarczy tam adres zamieszkania?? Pytam o to poniewaz w polsce mam moto kupione od handlarza ktory przywizol je z anglii ale dowod rejestracyjny byl na anglika od ktorego niby kupilem tamto moto.I wtedy jak to byl zakup od anglika poszedlem po vat 24 i dostalem 25 i bylem zwolniony z podatku. Czy jak przerejesrtruje moto na siebie w anglii czyli to opcja do gory 2 to nie bede musial placic jakiegos podatku??i dodatkowych oplat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 było, nawet bardzo dokładnie i tak "for dummies"; może po prostu nie potrafisz zrozumieć :) sugeruję jeszcze raz poszukać i przeczytać, tym razem ze zrozumieniemjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forbar Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 było, nawet bardzo dokładnie i tak "for dummies"; może po prostu nie potrafisz zrozumieć :wink: sugeruję jeszcze raz poszukać i przeczytać, tym razem ze zrozumieniemjszDzieki inteligent sie znalazł...Jak potrafisz znależć odpowiedzina te dwa szczegółowe pytania na tym forum to chyle czoła wodzu...i dalej poczekam moze ktos napisze...pozdrawiam szefie...hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forbar Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ok w temacie zalatwiania formalnosci juz wiem wszytsko ...natomista mam jeszce jedno pytanie jesli chodzi o transport...Jesli zapakuje moto na busa w UK to jakie dokumenty musze dac przewoznikowi zeby noramlnie mogl dojechac z moto do Polski.Czy moze byc ksero dowodu rej.bo przeciez orginalu raczej nie dam...dziaki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi