asersan Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 słyszałem że jest możliwość kupienia i zarejestrowania motocykla na firmę i odpisania vat-u (tak jak kiedyś robiono ze sportowymi samochodami z "kratką".)czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii?oczywiście chodzi mi tylko o kupno z możliwością wystawienia VF, czyli nowe i sprowadzane z poza UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 mój ojciec tak zamierzał zrobic. Nie ma z tym żadnego problemu jak miało być kopione w Polsce w salonie, natomiast nie wiem jak to jest gry sprowadzasz z poza Unii. Poza tym: NIE TEN DZIAŁ !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 z tego co wiem to moto się traktuje jak osobówkę, czyli odliczenie VAT 60% ale nie więcej niż 6tys co do sprowadzenia spoza UE: musisz zapłacić w VAT na terenie UE, czyli sprowadzając np do Polski płacisz do US 22%, a później odliczasz w kwocie tak jak wyżej napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 szukaj, hasło "firmę" albo "vat" i pokrewne. innymi słowy było wałkowane - a ja np. nie mam ochoty powtarzać po raz kolejny tego samego (a jest wyjaśnienie szczegółowe)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 oczywiście doczytam szczegółów mnie interesujących.dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi