adis06 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 mam zippa Quantuma 2008 i jestem z niego bardzo zadowolony lecz mam kilka pytań:1. Jaki tłumik kupić żeby miał lepszy dźwięk2. Czy nie wiecie może gdzie kupić tzw. "Hand bary" do skutera.3. Jakiego oleju używacie ??4. Jak poprawić osiągi skutera (oprócz odblokowania ;p)5. Strasznie dużo mi pali co zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 1)Cokolwiek do niego dokupisz bedzie lepsze niz standarg - mowie oczywiscie o profecjonalnych firmach.2) :D na allegro 3)polsyntetyk/syntetyk - polskie omijac z daleka polecam : Castrol 4)WW wydech + miliard innych rzeczy typu : wariator , gaznik,cylinder, itp... 5) W okresie docierania skuter zawsze wiecej pali - nie katowac na poczatku spokojnie zrob ok 1000 km ( w przypadku 2-suwa lejemy ok 70 mililitrow oleju bezposrednio do zbiornika) niektorzy robia tak z 1 bakiem inni z 3 - to zal od szkoly , Bezawaryjnosci zycze - Ten model nazywano kiedys SERWISOWYM. Podobno jakosc materialow sie poprawila - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Jakos nie jestem przekonany do chinczyków z salonu.. Wole starsze moze i drozsze ale poczciwe firmy skuterów....Ale jesli juz masz to moze masz jeszcze gwarancje? oni Ci powinni cos zrobic ze spalaniem... A ile Ci pali bo kazdy inaczje moze rozumiec "duzo mi Pali" ja tak mówie jak mi zje z 7litrów przy ostrej jezdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis06 Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 A ile Ci pali bo kazdy inaczje moze rozumiec "duzo mi Pali" ja tak mówie jak mi zje z 7litrów przy ostrej jezdzie!Więc z moich obliczeń wynika że spalił 5-6 litrów na sto kilometrów. Ale teraz jest jakoś lepiej. Wtedy wlałem pół baku paliwa i przejechałem na nim 50 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis06 Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 2) ;) na allegro 3)polsyntetyk/syntetyk - polskie omijac z daleka polecam : Castrol 2. Na allegro..hmmm jakoś nie widze :bigrazz: 3. leje półsyntetyczny i jest suuuper ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Do serii wystarczy lać półsyntetyk:) A co do podwyższenia osiągów to ile chcesz na to przeznaczyć kasy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis06 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 max. 700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 a czytales o naklejkach mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis06 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 pewnie że słyszałem :biggrin: plus 400 % mocy :crossy: a teraz tak na serio............ to 700 zł to na początek i chodzi mi o to w jakiej kolejności dokupywać części :icon_exclaim: ale i tak dzięki wszystkim z zainteresowanie tematem :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 planujesz robić 70 ccm?? czy zostajesz przy seryjnym cylku??odpowiedź szybko to ci wszystko dokłądnie wytłumacze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis06 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 zostaje przy 50ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 za 700pln kupisz dobry wydech i wario(mam na sprzedaż wydech metrakit taki o jest on coś do sporta/seri do Ciebie by był w sam raz-cena 300) i do tego jakieś dobre wario polecam hebo NG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Jeśli "znacznie" poprawisz osiągi, to wątpię żeby spalił poniżej 6l/100km :icon_biggrin: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 jak go dobrze wyregulujesz to nawet nie zauważysz, że ci więcej spali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ja jakoś jeździłem cały poprzedni sezon na Yamasze Neos z AluHebo 70cm 14KM i z wymienionym wszystkimi pierdołami ( tuning racing ) i co prawda byl zajebiscie wyregulowany, ale palił mi 4,5l przy normlanej jeździe, wiec te 6+l to zalezy od ustawienia gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi