krokodyl Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nie to że chcę, tylko jak zmieniam olej to wlewam z butelki tyle co podane, a nie mierzę wysokości lustra oleju. wlasnie problem,ze nie podane w objetosci a w wysokosci lustra mam gdzies manuala jak to zrobic... jesli ktos zainteresowany to moge gdzies wkleic manuala regeneracja WP tylko trzeba mnie poprowadzic bo nie jestem asem od kompa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Podepnę się pod temat ponieważ chciałem zasięgnąć rady na temat ilości oleju w goleni w EXC 400 (WP 43 mm). Nie doszukałem sie tego w materiałach jakie mam. Jest tylko informacja, że poziom oleju ma sięgać ok 25mm poniżej 4rech otworów w wewnętrznej rurze amortyzatora. Wychodzi mi wtedy, że mieści się tam podejrzanie mało oleju (muszę przyznac, że pomiar nie był ścisły bo trochę specyfiku znalazło się na ziemi icon_sad.gif ) bo ok 500 ml. Oczywiście "przegoniłem" olej ruszając tłoczyskiem więc nie powinno być w goleni powietrza. Ma ktoś dokładne dane na ten temat? U cibie na lage wchodzi około 485ml i tyle wlej. Ale jak wlejesz 500 też będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 U cibie na lage wchodzi około 485ml i tyle wlej. Ale jak wlejesz 500 też będzie dobrze. podaj do tego jeszcze średnicę lagi Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Na średnicę 43mm, a do 48mm leje 500ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 no to ok.ja zalałem na oko 400 ml i zawieszenie pracuje dobrze. pewnie z 450 ml by się zmieściło. i tak czeka mnie wymiana simmerów, bo teraz rozbieralem i skladalem na starych (czesci nie przyszły na czas), wiec pownikam dokładniej z tym lustrem oleju Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 lustro i tylko lustro przynajmniej w starszych modelach tam zbyt wiele zmian bylo...nawt konstrukcyjnych wewnątrz pewnie to nastepna przyczyna dla której producent iosc oleju okreslil w ten wlasnie sposobhttp://www.aukcjoner.net/gallery/000336038-wp-2.htmlhttp://www.aukcjoner.net/hosting/edit/336019/?tab=4 powinno zadzialac wkleilem manuala do zawieszen WP wszystko opisane najlepiej jak mozna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 drugi link nie bangla Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 http://www.aukcjoner.net/gallery/000336019-wp.html#I7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi