Skocz do zawartości

PROBLEM Z KAWASAKI EN 500!!!

kuba666
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:crossy: pas roczny zadbany....dobry naciąg a skrzypi....dlaczego??? poluzowałem go i dalej to samo. wydaje odgłosy ocierania. ociera na przodniej rolce....(na przodniej zębatce czy jakto tam sie nie nazywa) co moze mu dolegac??? taki pas sie jakoś konserwuje??? czekam na wasze odpowiedzi!

Problem znany z Harleyów - dziwęki z pasa napedowego. Nie wiem czemu ci obciera na kole zębatym, może być ustawione nierównolegle. A na same dzwięki to pomaga czyszczenie pasa ciepłą wodą z mydłem lub jakimś detergentem.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Jak pisze @qurim możesz mieć leciutko nierównolegle ustawione koła pasowe. Naciąg możesz mieć ok, ale zobacz jak masz na znakach na wachaczu, ustaw wg. nich po równo. Podstawa to dobrze ustawione koła pasowe. I nie stosuj żadnych środków do konserwacji pasków klinowych, gdyż pas będzie piszczał jeszcze bardziej. Bynajmnie u mnie tak było :icon_biggrin: . Rozrób troszkę wody z mydłem i posmaruj taką "zawiesiną" pas, jak ręką odjął- żadnych pisków i popiskiwań.

Jest podobno specjalny preparat do konserwacji pasów napędowych, dostępny w sklepach Harasia. Nigdy nie szukałem ale tak słyszałem. :biggrin: Ja stosowałem na przemian zwykły talk oraz preparat konserwujący do tworzyw sztucznych i gumy firmy Wurth. Jedno i drugie pomagało ale niestety nie na długo. Taki juz urok :flesje:

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3