grucha87 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 po pierwsze: jakie są objawy źle ustawionego rozrządu?po 2: moja świeca w ciemności wczoraj sprawdzałem ma zlotawy kolora czy to normalne? po 3: przerywa mi na pełnym gazie(próbowałem wyjąć filtr powietrza i przejachać się ale przerywanie nie zaprzestało-co moze byc przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Może TU sobie coś wynajdziesz . Ad 2 To nienormalne , powinieneś sprawdzać przy świetle :-) A , i TU jeszcze trochę o kolorach , wydaje się że twój złotawy jest OK . Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Dariusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a dlaczego przerywa?jakie są objawy źle ustawionego rozrządu(czy jeśli jest o jeden ząbek przestawiony to wogule zapali?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 zapali! ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 zalali.. ale jak będzie chodzić?będzie kichać szpychać?;d;';]?? Czy może to być przyczyna przerywania na pełnych obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 jak ja źle założyłem rorządz do miałem miotacz ognia z tłumika ale motocykl chodził, na Twoim miejscu zmieniłbym świecę i wyczyścił oraz wyregulował gaźnik! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 u mnie bez kolektora wydechowego też wydobywa się ogień z cylindra.czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 nie to objaw zbyt ubogiej mieszanki co idać dalej przyczynia sie do braku wysokich obrotów bo nie ma wachy! wyczyśc ten gaźnik! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisex Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dokładnie. Przerywanie na wysokich obrotach to może być również (to bardzo częsta awaria w xt-kach) wina króćców dolotowych. Często pękają i do cylindrów dostaje się lewe powietrze. Przez to świeca może mieć inny kolor.A co do rozrządu to ściągnij sobie serwisówke i sprawdź ustawienie. Bardzo prosto robi się to porównując znaczki na kole zamachowym i wałku rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) czyszczenie i regulacja wykonana.niestety nadal to samo;( a i jeszcze jedno gdy zdjąłem krućce dolotowe(filtr powietrza->>gaźnik) i odpaliłem moto i gdy przygazowałem to z lewego gaźnika(tego nie podciśnieniowego)wylatywała benzyna.czy to narma?;] Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ustawiłem pływak tak jak podaje serwisówka.i próbowałem ustaić mieszanke,niestety jaklby nie ustawić to na pełnym gazie przerywa tak samo.Jedyne co się zmienia to wolne obroty wraz z odkręceniem śrubki obroty maleją.pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 kilka pytań: jaki masz filtr powiertrza jaki masz układ wydechowy jak masz usatiowne iglice na ile mm masz ustawione otwieranie drugiej kardzieli wzgeldem pierwszej? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 fi;ltr powietra gąbkowy nasączony-wyczyszczony,układ wydechowy hmmm....niewiem.jakis nieorginalny,ale na i\nim szło dobrze,a otwieranie gradzieli niewiem.tochyba jakoś samo jest ustwione nie ustaia sie geo ręcznie.jest tam sprężyna i tyle...;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 a widzisz jednak sie ustawia jeżeli gardziel mechaniczna jest uchylona o 7 mm to wtedy powinna zacząć otwierać sie druga gardziel imo jak nie masz pojecia to udaj się do kogoś kto ma! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) ale nic tam nie było ruszane -kilka miesięcy jeżdzenia i zaczeło przerywać Pozatym.Prawa przepustnica jest otwierana podciśnieniowo.Jedynie jakiaś okrągła blaszka na prawym gradzielu jest otwierana wraz z dodaniem gazu. Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi