_speedy_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja bym skutera nie polecał.... nie ma jak manual... Na krótka metę skuterem fajnie pojeździć ale z moich doświadczeń skrzynia biegów manualna to daje więcej frajdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 szukaj enduro,wyglądają najlepiej z motorowerów bo wydają sie po prostu duże,szukaj dt albo TS(ja polecam TS zwinniejsza i lżejsza o ok 20kg od dt i mocą wcale nie ustępuje) wjedziesz kilka razy nawet w las gdzie skuterowi by sie koła pourywały,i cię wciągnie....a jak koledzy maja skutery...to już odrau będziesz ,,gość":flesje: Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Kupno skutera będzie twoim największym błędem :rolleyes: tez tak uwazam, skuterek Ci sie szybko znudzi i potem bedziesz sobie pluł w brode ze nie kupiles motoroweru z manualna skrzynia. Fajnie tak sobie ,,powachlowac" biegami :) Ale wszystko zalezy od Ciebie, musisz wiedziec czego chcesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (...) Fajnie tak sobie ,,powachlowac" biegami :D (...) No właśnie ;) Pomyśl, jedziesz sobie jakąś ulicą, masz 6 bieg i niskie obroty, widzisz jakieś dwie fajne dupy, redukcja 2 biegi w dół, wskazówka obrotów leci do czerwonego pola, laski kwiczą :buttrock: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No właśnie :biggrin: Pomyśl, jedziesz sobie jakąś ulicą, masz 6 bieg i niskie obroty, widzisz jakieś dwie fajne dupy, redukcja 2 biegi w dół, wskazówka obrotów leci do czerwonego pola, laski kwiczą :D No w sumie racja :biggrin: Jednak odgłos 2T może je nieco zniechęcić, ale to i tak kwiczą :buttrock: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 W sumie enduro nawet by mi pasowało pod względem cenowym xD Bo z tych modeli które mi poleciliście są na allegro całkiem fajne sztuki w niezłej cenie :D A jak tam jest z jazdą po zwykłych drogach ? No i to,że mieszkam na wsi to też jest jakiś + dla motorków tego typu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 po ,,zwykłych polskich" drogach enduro to wielkiiiii + bo dziury ci nie straszne....więc w porównaniu z skuterem enduro ma same plusy i odkurzacze siadają :) Polska=Enduro Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 bieg nr 1 , szarpniecie manetka na max i juz masz koło... skuterem tez da sie ale nie tak łatwo i nie tak przyjemnie....Poza tym biegi dają radość z jazdy , i jazda jest ekscytująca bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A jakie modele polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 jeśli nie chcesz skakać i przeprawiać sie przez małe rzeki i ie zależy ci na v-max to Suzuki TS 50/70 X (powietrze) v-max ok 80km/h ,ok 80kg, lepsza zwrotność od dt i lepiej sie zbiera,jak chcesz coś bardziej do ,,ostrej jazdy" to szukaj TS chłodzonej cieczą....ale to rzadkość raczej....albo DT tylko to krowa i więcej żre.... TS ma miększe amory więc na polskie drogi raczej lepsza :icon_razz: Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dzięki :icon_mrgreen: Na skakaniu nie zalezy mi za bardzo,bardziej na wyglądzie :biggrin: I osiągach.Co jeszcze polecacie,czy to co już było wymienione to jest najlepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) http://allegro.pl/item351674121_derbi_send...an_b_dobry.htmlhttp://allegro.pl/item354834093_derbi_send...kx_rmx_smx.html Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez fenix_zlotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki !I ostatnie pytanie: a mógłby być ten :http://allegro.pl/item353689252_derbi_send...750_km_bcm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki !I ostatnie pytanie: a mógłby być ten :http://allegro.pl/item353689252_derbi_send...750_km_bcm.htmlno jak masz 4-5 tys to moglby byc ten :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machoney Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam.Ja mam pytanie , bo nie znam się na skuterach a chciałem kupić dziewczynie skuterka.Prosze mi coś doradzić . Jesli chodzi o kupno to tak do ok 3 tyś . oczywiście używany . Z góry wielkie dzięki.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi