wiew Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Heja Dziś pośmigałem bo błotnistym lesie i tak przy 50 wbiłem sie w duuuuza kałuże i głemboką dość przejechałem bez problemów ale zaczął jakby sie nagle dusići prrrr zgasł a potem parował jak czajnik:>?Wykręciłem świece była idealnie kawowo sucha pokopałem na zamkniętym kraniku bez świecy potem wkręciłem kopnołem i odpalił:icon_mrgreen: czemu tak:(? Czy to jest normalne? Posiadam Honde CRM 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Może do fajki dostała się woda i miała przebicie, gdy się wysuszyła już było wszysko ok. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 poprostu delikatnie ci zalało, dostała sie woda i już. Z elektryką nie wygrasz, troche wody i pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dość prawdopodobne, że po zetknięciu się przewodu wysokiego napięcia z wodą zrobiło się jakieś przebicie i prąd nie dochodził na świece w konsekwencji nie było iskry i moto zgasło.Po wysuszeniu/wyparowaniu wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Heheh trzy takie same odpowiedzi ;) I najprawdopodobniej prawdziwe ;) Elektryka z wodą a szczególnie HV nie lubią się za bardzo stąd taki efekt....jak chcesz nie mieć tak następnym razem posprawdzaj wszystkie przewody szczególnie zapłonowy i fajkę czy nie są popękane albo ukruszone, a jak coś dziwnego zauważysz od razu wymień cały przewód z fajką ;) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi