konio1978 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 prosze o pomoc kogoś z doswiadczonych mechaników,jak trzeba ustawic rozrząd w VF500 f 83r.lub jak ktos ma jakąś serwisuwke do tego modelu bo nie moge zupelnie dojść z tym rozrządem do ladu.prosze mi powiedzcie jak go mam ustawić,i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zmień nazwę tematu, na bardziej rzeczową to szybciej Ci ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 moze Piotr Dudek Ci odpisze ale ciezko jest ustawiac rorzad przez forum;p/ustawiasz tłok w GMP gorny martwy punkt i ustawisz tak walki aby "kreski" na kazdym z wałkow byly w jednej lini czyt. rownolegle krzywkami na zewnatrz;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Trzeba napisać kilka stron jak to ustawić.Dla mechanika motocyklowego :Wał na znak "T"Każdy wałek ma przy mocowaniu zębatki inne oznaczenie czyli wydech przód, ssanie przód itd.wkładasz każdy wałek na swoje miejsce tym napisem w górę a dwie kreski na kole zębatym mają się pokryć z krawędzią uszczelki potem tylko przykręcić mostki z siłą 10-12Nm i zwolnić napinacze.wszystko-powodzenia :icon_razz: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoTroll Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam!! Z tego co pamiętam to tam są cztery znaki 2 z oznaczeniem i IN/EX i 2 bez (dziwnie sie to pokrywają z płaszczyzną) bez serwisówki może być "mały" kłopot to ustawić! Mam nadzieje ze pomoże http://thepit.shacknet.nu/honda/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi