granat Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Wez na zabytek, mniej pier...roboty, ale koszty wieksze, a jak bedziesz zasiadał, to wez swiadka, od którego kupiłes, zywego co powie ze miał od wielu lat, i nie pamieta skad ma(to jego ustawowe prawo do amnezji) albo ze on kupił od kogos kto zmarł, wstaw tu nazwe goscia z pomnika na pobliskim cmentarzu:-)Czemu? Bo nie bedzie przesłuchiwania swiadków, poszukiwania własciciela pisania ogłoszen w gazetach itd, czyli nie popełnisz błedu który ja zrobiłem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie taka ciekawostka. Na 90% bede mial zarejestrowana legalnie wsk b3 z '85. Przypomnialem sobie,ze kiedys kiedys kupilem od goscia rame ktora ten koles kupil z wojska. Spisalem umowe dostalem rame+ 2faktury (nie wiedzial ktora faktura jest na ta rame co mi sprzedal to dal 2 jakie mial). Poszedlem do WK i tam mila mloda pani ktora stoi na korytarzu podchodzi do mnie i pyta w czym moze pomoc :icon_mrgreen: Wiec pokazuje jej faktore i mowie,ze chcialbym zarejestrowac ten motor. Pani sie mnie pyta gdzie jest dowod rej. no to ja tak nie smialo,ze nie moge znalesc moze zgubilem itp. dala mi druczek o wydanie wtornika czy jakos tak. Mysle mila pani to sie zapytam w jakiej fazie jest ten motor(zarejestrowany,wyrejestrowany czy gdzies tam go maja w papierach) Poszla mila pani do pokoiku i za 2min. wychodzi i mowi,ze pojazdy wykupione z wojska nie posiadaja zadnych dokumentow :biggrin: zabrala mi druczek o wtornik i mowi,ze trzeba tylko przeglad+faktura+umowa i tyle !! Podsumowujac wojsko zabiera blachy dowody wszystko i daje nabywcy motor+fakture na ktorej nie ma nawet nr rejestracyjnego. Teraz tylko gdzies dorwe kwitek z przegladem i pomykam maszyne rejestrowac :icon_evil: :icon_evil: Ba nawet moge 2 zarejestrowac bo mam 2 faktury ;) Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi