Skorupa Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 miałem kiedyś wytoczony tłoczek o 0,5mm i szybko szlak trafiał symering... u mnie to nie przeszło. Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 11 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2004 Dwa pytania dotyczące pompy hamulcowej: 1. do czego służy to nacięcie w tłoczku :?: 2. dlaczego mieszek hermetyczny ma taki kształt :?: ( nie wystarczyła by zwykła uszczelka gumowa pod zakrętkę :!: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 hehe Trzeba było by to sprawdzić w jakichś książkach z tehnologi... Mi się wydaje żeby mały symering nie chodził na sucho po to jest te wycięcie... Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Jeśli chodzi o to nacięcie na tłoczku pytam dlatego, że wytoczyłem nowy tłoczek o końcówce nie 10mm tylko 10.5mm i tłoczek nie ma jeszcze zrobionego tego nacięcia. I teraz mam pytanie robić czy nie robić to nacięcie :? :? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Się pytałem starego mechanika to mi powiedział że musi być wymiana płynu po to jest to nacięcie i jeszcze zapytałem się czemu jest pod kątem te nacięcie, to mi powiedział żeby się tłoczek nie zacierał. Koleś miał wytoczony taki tłoczek z brązu i nie miał nacięcia, fakt pompa nie ciekła ale klamka była strasznie twarda... ale czy to od tego niewiem... Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mój sposób na uszczelnienie pompki hamulcowej w MZ - wytoczyłem nowy tłoczek o większych wymiarach, to znaczy tą część tłoczka na którą nakłada się dużą uszczelkę powiększyłem z średnicy 10mm do 10,5mm, natomiast w tym miejscu gdzie znajduje się mniejsza uszczelka średnice tłoczka zwiększyłem o 0,1mm.- zamiast dużej uszczelki zastosowałem inną z twardszej gumy ale też ciśnieniową, uszczelkę tą dobrałem w sklepie z uszczelnieniami technicznymi Po złożeniu wszystkiego i zalaniu płynem, z pompki nic nie cieknie :) :) :( MZ przejechałem na razie kilkadziesiąt km i jak na razie wszystko OK. czas pokaże czy ten sposób się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 wmnie sie spisuje :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 to niby wszystko cycus glancuś ale gdzie dostac tak małe uszczelniacze???????????// Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 to niby wszystko cycus glancuś ale gdzie dostac tak małe uszczelniacze???????????// Tą mniejszą uszczelkę zostawiłem oryginalną, a większą kupiłem tak jak pisałem wcześniej w sklepie z uszczelnieniami technicznymi, o takich samych wymiarach oprócz wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Na początku miałem zamiar zastosować uszczelkę typu simering, ale sprzedawca mi odradził, argumentując iż simering pod wpływem ciśnienia może się podwinąć i dlatego stosuje się w takich urządzeniach uszczelki ciśnieniowe które pod wpływem ciśnienia mocniej dociskają się do np. tłoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A ja mam pytanko: czy można gdzieś w niecie zamówić uszczelki to zbiorniczka z płynem hamulcowym, bo cos mi cieknie i czujnik od stopu mi zalało i musze wymienic na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi