Puzel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Polecam również textolit, tam gdzie ja byłem, występował w grubościach 0,2 i 0,3 O ile się nie myle to wlaśnie textolit to papier nasączony olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Polecam również textolit, tam gdzie ja byłem, występował w grubościach 0,2 i 0,3 O ile się nie myle to wlaśnie textolit to papier nasączony olejem.Niestety to o czym mówisz nie nazywa się textolit, bo textolit to twarde tworzywo z którego robi się płytki drukowane. Możliwe, że miałeś na myśli preszpan, aczkolwiek nie wiem, czy akurat jest on nasączany olejem, czy też innymi substancjami. Preszpan stosuje się do produkcji transformatorów jako izolator pomiędzy zwojami drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Tak chodzilo mi o preszpan, przejęzyczylem się. Typ w hurtowni mowil ze jest nasączony olejem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi