DARAS... Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Optymalnym rozwiązaniem jest SCHUBERTH J1, trochę drogi ale wygodny, super cichy i bezpieczny.Słuszna racja kolego ale nieraz trak bywa że na moto starczyło smalcu a na te najwazniejsze rzeczy juz nie :) i szuka sie obejscia a to przecież nasze bezpieczeństwo :biggrin: :icon_eek: :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Mam Yamahę Drag Star 1100 i pierwszym kaskiem i jak na razie jedynym jest Nolan N42. Jest to kask otwarty z długa szybą i zapewnia dobrą oslone przed wiatrem i wszelkim latającym robactwem, a co do glosnosci to powiem, że nie mam porównania ...(ale na pewno nigdy nie ma tak, żeby nie mogło byc ciszej:) ).Kask ten służy mi do jazdy " wokół komina " , ale wraz ze wzrostem mojej swiadomosci motocyklowej i chęci coraz dalszych wyjazdów doszedłem do wniosku, że powinienem bardziej zadbac o bezpieczenstwo.Miałem ten sam dylemat co wiekszosc ....co kupic ? jaki model ? co lepsze ? . Po wielu dyskusjach na forum, poradach ( dzieki nurfan;) ) , mój wybór padł na Schubertha J 1 .Własnie go zamówiłem i czekam na przesyłke. Uważam, że ten typ kasku daje wieksze bezpieczenstwo i przy tym nie traci sie ducha chooperowego wyglądu :icon_rolleyes: Pozdrawiam wszystkich i życze niezdecydowanym trafnego wyboru... ja juz go dokonałem :) P.S. Gdy troche pojeżdze w nowym kasku na pewno napisze na forum o swoich wrażeniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Na lato i dojazdy po mieście używam otwartego z szybą czyli nolana N42. A na dalsze i szybsze wyjazdy integrala sharka. Broda i dolna część twarzy (czyli to co jest za szczęką kasku) jest naprawdę mocno narażona na kontuzję w razie kontaktu z glebą.I nie interesuje mnie, że jakiś jełop "nie zaleca" integrala na czopera. Bardziej cenię sobie własne bezpieczeństwo. Aha, do tego jeżdżę w kamizelce-oczojebce. Wiocha, nie?pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 No :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 RAFAL !!! Czy Ty wiecznie nawalony jestes ? :icon_eek: Podnieś wreście tą główke z ziemi brachu :)Widzę, że całą zimę tak leżysz ...pewnie z rozpaczy że sie sezon skonczył a do drugiego daleko . :biggrin: Ale teraz spójrz za okno ( jesli mozesz :smile: ) ....wiosna idzie .Zapraszamy na szlak :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Mam Yamahę Drag Star 1100 i pierwszym kaskiem i jak na razie jedynym jest Nolan N42. Jest to kask otwarty z długa szybą i zapewnia dobrą oslone przed wiatrem i wszelkim latającym robactwem, a co do glosnosci to powiem, że nie mam porównania ...(ale na pewno nigdy nie ma tak, żeby nie mogło byc ciszej:) ).Kask ten służy mi do jazdy " wokół komina " , ale wraz ze wzrostem mojej swiadomosci motocyklowej i chęci coraz dalszych wyjazdów doszedłem do wniosku, że powinienem bardziej zadbac o bezpieczenstwo.Miałem ten sam dylemat co wiekszosc ....co kupic ? jaki model ? co lepsze ? . Po wielu dyskusjach na forum, poradach ( dzieki nurfan;) ) , mój wybór padł na Schubertha J 1 .Własnie go zamówiłem i czekam na przesyłke. Uważam, że ten typ kasku daje wieksze bezpieczenstwo i przy tym nie traci sie ducha chooperowego wyglądu :icon_eek: Pozdrawiam wszystkich i życze niezdecydowanym trafnego wyboru... ja juz go dokonałem :biggrin: P.S. Gdy troche pojeżdze w nowym kasku na pewno napisze na forum o swoich wrażeniach . Witam Gdzie zamówiłeś tego Schubertha J 1 i za ile na Prymasa kosztuje dosyć sporo a kask jest super, miałem okazję przejechać sie w nim, nie ma porównania do mojego Nolana daj jakieś namiary chętnie sam bym kupił za rozsądną kasę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witam Gdzie zamówiłeś tego Schubertha J 1 i za ile na Prymasa kosztuje dosyć sporo a kask jest super, miałem okazję przejechać sie w nim, nie ma porównania do mojego Nolana daj jakieś namiary chętnie sam bym kupił za rozsądną kasę. Pozdrawiam Zamówiłem na eBayu .Łaczny koszt to 1250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Siema ... moze nie mam doswiedczenia w temacie chopperow :icon_mrgreen: ale proponuje zebys spojrzal na CABERGa Down Town Reverse ... bardzo ciekawy wynalazek 2w1 a wiec Jet z pelna szyba + opuszczana szczeka ale ciekawiej zaprojektowana niz w zwyklym szczekowcu ... do tego ma blende przeciwsloneczna ... cena 740zl wg reklamy w ŚM pozdro :biggrin: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 CABERGa Down Town Reverse ... bardzo ciekawy wynalazek 2w1 a wiec Jet z pelna szyba + opuszczana szczeka ale ciekawiej zaprojektowana niz w zwyklym szczekowcu ... miałeś to w rękach? interesuje mnie na ile solidna jest ta pseudo-szczęka. jest rozpinana pośrodku, więc istotne jest również to, jaki jest zamek. generalnie po zapoznaniu się z justissimo mam raczej dobre zdanie o ich kaskach, ale jeden nierówny drugiemu...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASh Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Ja używam J1. Bezpieczeństwo + wygąd + swietna widoczność + wygoda + cisza + trwałość + higiena = niestety wysoka cena. Najważniejsza zaleta to ochrona szczęki/ust/policzków. Oczywiście nie jest to taka ochrona jak przy kasku zamkniętym ale o niebo większa niż w kasku otwartym. No chyba że komuś nie zależy na tych częsciach głowy...Tu zdęcia http://bikepics.com/pictures/1046712/ Edytowane 27 Marca 2008 przez ASh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Zamówiłem na eBayu .Łaczny koszt to 1250 zł Czy to ten sprzedawca z Włoch?, nigdy nic nie kupowałem z zagranicy czy są jakies specjalne procedury, w jakim języku z nim sie komunikujesz, napisz jezeli nie sprawi Ci to kłopotu, cena jest o jakieś 500zł niższa niz u nas np. na Prymasa 1000 lecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASh Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja kupilem tu: http://www.motowebshop.com/en/shop/helmets..._j1_premium_jetPłatność kartą. Dostawa w 4 dni. Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 miałeś to w rękach? interesuje mnie na ile solidna jest ta pseudo-szczęka. jest rozpinana pośrodku, więc istotne jest również to, jaki jest zamek. generalnie po zapoznaniu się z justissimo mam raczej dobre zdanie o ich kaskach, ale jeden nierówny drugiemu...jsz niestety nie macalem :icon_exclaim: podeslalem jako opcja do rozwazenia , jezdzilem w jutissimo i pewnie tak dobry nie bedzie ale to tylko gdybanie ...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Kirje elejson :D Jeżyk nie spinaj się tak .Nie pije od dwóch tygodni .....zaszyłem się ale ciiiiii to ma być tajemnica ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Kirje elejson :icon_mrgreen: Jeżyk nie spinaj się tak .Nie pije od dwóch tygodni .....zaszyłem się ale ciiiiii to ma być tajemnica ;) Całe szczęscie RAFAL ! :biggrin: bo już sie obawiałem, że sie nie wyjdziesz z zimowego letargu :icon_razz: Do zobaczenia na trasie . :clap: Czy to ten sprzedawca z Włoch?, nigdy nic nie kupowałem z zagranicy czy są jakies specjalne procedury, w jakim języku z nim sie komunikujesz, napisz jezeli nie sprawi Ci to kłopotu, cena jest o jakieś 500zł niższa niz u nas np. na Prymasa 1000 lecia. Pozdrawiam To jest sprzedawca z Niemiec A do tego zeby tam robic zakupy wystarczy zarejestrowac sie na eBay'u i posiadać karte kredytową .Komunikować sie nie ma potrzeby ...wybierasz to co chcesz kupic , klikasz na tą rzecz a system już sam Cię dalej poprowadzi .Jesli jednak nie czujesz sie na siłach, to poproś kogos oblatanego w internetowych zakupach, zeby Ci za pierwszym razem pomógł . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi