Skocz do zawartości

Po wypadku

trava
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziłam dla porównania równiez na bezpłatną rehabilitację do Akamedii Medycznej na Banaha - zacofane podejście do urazów, zacofany i stary sprzęt, ludzie zgorzkniali i niesympatyczni, wszystko stanowi problem - odradzam.

To musiałaś kiepsko trafić sis.

Pojedynczy przypadek chyba jest zbyt małą próbą do oceny pracy całego Zakładu Rehabilitacji AM i pracy zespołu kilkudziecięciu osób?

Widzisz, ci ludzie w 2005 r uratowali moje kolano. Z wielkim zaangażowaniem, serdecznością i profesjonalizmem (wspomnę tylko, że codziennie zostawali po godzinach i nieporszeni konsultowali mnie u kilku ortopedów sportowych). Trwało to nieznośnie długo i było bardzo nieprzyjemne, ale dzięki ich wsparciu i wiedzy, dzisiaj mogę robić to co lubię - jestem im za to dozgonnie wdzięczna.

Ofc wszytko to robili za free.

Z jednym z nich, największym pasjonatem swego fachu, "ambasadorem" prawidłowej rehabilitacji pourazowej, do dzisiaj serdecznie się przyjaźnię.

To tak jak ze wszystkim w życiu - są artyści i rzemieślnicy - miałaś pecha.

ucek - rehabilitant, który mnie prowadził powiedział, że jeżeli pójdę na operację (jego zdaniem kolano jeszcze nie było przygotowane do operacji i po operacji jego zdaniem nie doszłabym do pełnej sprawności, a na operacje musiałam iść, bo miałam w kolanie zrosty i doszłam do sprawności jednak), to on NIE PODEJMIE SIĘ mojej rehabilitacji. Wszyscy byli niesympatyczni, mieli muchy w nosie, zarozumiali, nadęci, pokazywanie mi ćwiczeń bylo dla nich niesamowitym wysiłkiem, robili głupie miny jak czekałam na następne ćwiczenie.

Na operację poszłam i więcej tam nie wróciłam.

I cieszę się ze swojego wyboru, bo w ENEL-MEDzie doprowadzili moja noge do sprawnosci. Jeszcze nie pełnej, ale ucze sie w tej chwili chodzić i chodzić po schodach.

Ty może trafiłaś na lepszych specjalistów i bardziej "ludzkich".

ziuT, bardzo konkretna wypowiedź, napisałem do nich natychmiast, odpowiedź już otrzymałem, jestem na jutro umówiony na telefon. Czy miałeś z nimi styczność, czy po prostu wiedziałeś, o co mi chodzi?

mialem z nimi stycznosc i widac ze maja dobre checi. specjalnie pomocy nie otrzymalem ale ja jestem na zupelnie innym etapie jesli chodzi o odszkodowanie i leczenie a jesli chodzi o to ostatnie to juz zbytnio pomoc mi sie niestety nie da. fundacja ma raczej skromny budzet wiec nikogo na leczenie do szwajcari lub usa nie wysle. zreszta po 1,5 roku leczenia i 7 operacjach to ja juz nie mam ochoty ponownie klasc sie na stole operacyjnym.

co do twoich obrazen to sie nie przejmuj - bedziesz chodzil i biegal jak przed wypadkiem. gwozdz srodszpikowy to dobry patent i kosc udowa szybko sie zrosnie. uraz kolana to nieciekawa sprawa ale zeby doszlo do trwalego ograniczenia ruchomosci to naprawde tylko w ekstremalnych przypadkach. moje kolano wygladalo tak RTG - poza nastawieniem nie bylo nic wiecej robione a mam prawie pelny zakres ruchu.kilka tygodni musialem popracowac nad pelnym wyprostem.poza tym strzela,strzyka,rzęzi i ma luzy na wszystkie strony ale dziala :)

Natomiast w twoim przypadku rekonstrukcja wiezadel nie powinna stanowic problememu - udaj sie do sprawdzonego specjalisty od kolan to na 100% zrobi to dobrze.ja moge polecic kogos ale tylko w poznaniu ale widze ze nie bedziesz mial problemu by znalezc takiego lekarza w warszawie