jed-i Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 trzymaj sie chlopie!!! co do Carolina medical centre (CMC) to moge z calym spokojem polecic - chyba najlepsi specjalisci od motoryki (stawy itp) jakich mozna znalezc w Wawie i Polsce. Nie sa tani, ale za to baaaardzo dobrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucek Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Chodziłam dla porównania równiez na bezpłatną rehabilitację do Akamedii Medycznej na Banaha - zacofane podejście do urazów, zacofany i stary sprzęt, ludzie zgorzkniali i niesympatyczni, wszystko stanowi problem - odradzam. To musiałaś kiepsko trafić sis.Pojedynczy przypadek chyba jest zbyt małą próbą do oceny pracy całego Zakładu Rehabilitacji AM i pracy zespołu kilkudziecięciu osób?Widzisz, ci ludzie w 2005 r uratowali moje kolano. Z wielkim zaangażowaniem, serdecznością i profesjonalizmem (wspomnę tylko, że codziennie zostawali po godzinach i nieporszeni konsultowali mnie u kilku ortopedów sportowych). Trwało to nieznośnie długo i było bardzo nieprzyjemne, ale dzięki ich wsparciu i wiedzy, dzisiaj mogę robić to co lubię - jestem im za to dozgonnie wdzięczna.Ofc wszytko to robili za free.Z jednym z nich, największym pasjonatem swego fachu, "ambasadorem" prawidłowej rehabilitacji pourazowej, do dzisiaj serdecznie się przyjaźnię.To tak jak ze wszystkim w życiu - są artyści i rzemieślnicy - miałaś pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisena Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 ucek - rehabilitant, który mnie prowadził powiedział, że jeżeli pójdę na operację (jego zdaniem kolano jeszcze nie było przygotowane do operacji i po operacji jego zdaniem nie doszłabym do pełnej sprawności, a na operacje musiałam iść, bo miałam w kolanie zrosty i doszłam do sprawności jednak), to on NIE PODEJMIE SIĘ mojej rehabilitacji. Wszyscy byli niesympatyczni, mieli muchy w nosie, zarozumiali, nadęci, pokazywanie mi ćwiczeń bylo dla nich niesamowitym wysiłkiem, robili głupie miny jak czekałam na następne ćwiczenie. Na operację poszłam i więcej tam nie wróciłam.I cieszę się ze swojego wyboru, bo w ENEL-MEDzie doprowadzili moja noge do sprawnosci. Jeszcze nie pełnej, ale ucze sie w tej chwili chodzić i chodzić po schodach. Ty może trafiłaś na lepszych specjalistów i bardziej "ludzkich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 ziuT, bardzo konkretna wypowiedź, napisałem do nich natychmiast, odpowiedź już otrzymałem, jestem na jutro umówiony na telefon. Czy miałeś z nimi styczność, czy po prostu wiedziałeś, o co mi chodzi? mialem z nimi stycznosc i widac ze maja dobre checi. specjalnie pomocy nie otrzymalem ale ja jestem na zupelnie innym etapie jesli chodzi o odszkodowanie i leczenie a jesli chodzi o to ostatnie to juz zbytnio pomoc mi sie niestety nie da. fundacja ma raczej skromny budzet wiec nikogo na leczenie do szwajcari lub usa nie wysle. zreszta po 1,5 roku leczenia i 7 operacjach to ja juz nie mam ochoty ponownie klasc sie na stole operacyjnym.co do twoich obrazen to sie nie przejmuj - bedziesz chodzil i biegal jak przed wypadkiem. gwozdz srodszpikowy to dobry patent i kosc udowa szybko sie zrosnie. uraz kolana to nieciekawa sprawa ale zeby doszlo do trwalego ograniczenia ruchomosci to naprawde tylko w ekstremalnych przypadkach. moje kolano wygladalo tak RTG - poza nastawieniem nie bylo nic wiecej robione a mam prawie pelny zakres ruchu.kilka tygodni musialem popracowac nad pelnym wyprostem.poza tym strzela,strzyka,rzęzi i ma luzy na wszystkie strony ale dziala :) Natomiast w twoim przypadku rekonstrukcja wiezadel nie powinna stanowic problememu - udaj sie do sprawdzonego specjalisty od kolan to na 100% zrobi to dobrze.ja moge polecic kogos ale tylko w poznaniu ale widze ze nie bedziesz mial problemu by znalezc takiego lekarza w warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi