JeLoN3 0 Posted March 19, 2008 (edited) Witam!!!!!! Zrobilem generalny remont silnika wsk 125ccm i nie wiem jak zablokowac sprezyne polksiezycana karterze.Nie widac zadnego kolka ani sroby na kartrrze i nie widac tego na zadnym ze schematow. Wszystkim z gory dziekiuje!!!!!!!!!! Edited March 20, 2008 by JeLoN3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekRR 0 Posted March 19, 2008 Jesli dobzre pamietam, to ta sprezyna wchodzi w odpowiednie wyciecia w walku i samym polksiezyczu :icon_exclaim: Quote Share this post Link to post Share on other sites
qurim 176 Posted March 19, 2008 Otóz nie. Spręzyna jest mocowana jedym końcem w wycięciu w półksięzycu (w kołnierzu am gdzie wchodzi wałek) a drugi jej koniec zaklada się między 2 odlewy w komorze sprzęgła - takie jakby nadlewy/jezyczki między ktore wejść powinno oczko spręzyny i sie tam zablokować. Na poniższym foto zaznaczyłem o jakie odlewy chodzi. Jest to przykład silnika S34 ale rozrzusznik jest ten sam i to samo mocowanie spręzyny ktora tez jest taka sama jak w WSK. ;) http://www.wbv.pl/gallery.php?entry=images...zgfmmmk5w2m.jpg pozdro. Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Share this post Link to post Share on other sites
JeLoN3 0 Posted March 21, 2008 Otóz nie. Spręzyna jest mocowana jedym końcem w wycięciu w półksięzycu (w kołnierzu am gdzie wchodzi wałek) a drugi jej koniec zaklada się między 2 odlewy w komorze sprzęgła - takie jakby nadlewy/jezyczki między ktore wejść powinno oczko spręzyny i sie tam zablokować. Na poniższym foto zaznaczyłem o jakie odlewy chodzi. Jest to przykład silnika S34 ale rozrzusznik jest ten sam i to samo mocowanie spręzyny ktora tez jest taka sama jak w WSK. :biggrin: http://www.wbv.pl/gallery.php?entry=images...zgfmmmk5w2m.jpg pozdro. To nie tutaj, ale dzieki!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
qurim 176 Posted March 22, 2008 Ale co nie tutaj? :icon_biggrin: Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Share this post Link to post Share on other sites
JeLoN3 0 Posted March 23, 2008 Ale co nie tutaj? :biggrin: nie tu ale wczoraj spytalem sie dziadka i mi powiedzial i juz zalozylem. Dziex pozdoro Quote Share this post Link to post Share on other sites
GaCek 0 Posted March 23, 2008 To nie lepiej było od razu zapytać dziadka a nie zakładać nowy temat?? No to niby gdzie założyłeś ta sprężyny, jak nie tak gdzie wskazał qurim?? Quote Share this post Link to post Share on other sites