JeLoN3 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Witam!!!!!! Zrobilem generalny remont silnika wsk 125ccm i nie wiem jak zablokowac sprezyne polksiezycana karterze.Nie widac zadnego kolka ani sroby na kartrrze i nie widac tego na zadnym ze schematow. Wszystkim z gory dziekiuje!!!!!!!!!! Edytowane 20 Marca 2008 przez JeLoN3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jesli dobzre pamietam, to ta sprezyna wchodzi w odpowiednie wyciecia w walku i samym polksiezyczu :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Otóz nie. Spręzyna jest mocowana jedym końcem w wycięciu w półksięzycu (w kołnierzu am gdzie wchodzi wałek) a drugi jej koniec zaklada się między 2 odlewy w komorze sprzęgła - takie jakby nadlewy/jezyczki między ktore wejść powinno oczko spręzyny i sie tam zablokować. Na poniższym foto zaznaczyłem o jakie odlewy chodzi. Jest to przykład silnika S34 ale rozrzusznik jest ten sam i to samo mocowanie spręzyny ktora tez jest taka sama jak w WSK. ;) http://www.wbv.pl/gallery.php?entry=images...zgfmmmk5w2m.jpg pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeLoN3 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Otóz nie. Spręzyna jest mocowana jedym końcem w wycięciu w półksięzycu (w kołnierzu am gdzie wchodzi wałek) a drugi jej koniec zaklada się między 2 odlewy w komorze sprzęgła - takie jakby nadlewy/jezyczki między ktore wejść powinno oczko spręzyny i sie tam zablokować. Na poniższym foto zaznaczyłem o jakie odlewy chodzi. Jest to przykład silnika S34 ale rozrzusznik jest ten sam i to samo mocowanie spręzyny ktora tez jest taka sama jak w WSK. :biggrin: http://www.wbv.pl/gallery.php?entry=images...zgfmmmk5w2m.jpg pozdro. To nie tutaj, ale dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Ale co nie tutaj? :icon_biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeLoN3 Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale co nie tutaj? :biggrin: nie tu ale wczoraj spytalem sie dziadka i mi powiedzial i juz zalozylem. Dziex pozdoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 To nie lepiej było od razu zapytać dziadka a nie zakładać nowy temat?? No to niby gdzie założyłeś ta sprężyny, jak nie tak gdzie wskazał qurim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi