Skocz do zawartości

Kurtka tekstylna do 350-400 zł - którą wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

to mnie trochę zdziwiłeś bo myślałem ze ten wolf to najgorszy allegrowy chłam ..

A może znajdzie sie na forum jakiś posiadacz bo o retbike pisza ludzie sie ostatnimi laty kurtki tekstylne im nieźle wychodzą a o tym wolfie ni hu hu opini nie ma

Kurtki robią całkiem w porządku, ale spodnie to tragedia. (do każdej rzeczy jest, a przynajmniej był dodatkowy zamek żeby sobie doszyć do jakiegoś innego zestawu w razie co ).

Ale ten model z tego co pamiętam był jakiś dziwnie ciasny w ramionach, koniecznie przymierz konkretny model zanim kupisz bo między tym a np sportem jest spora różnica. A no i z zalet to nawet przyzwoicie znosi deszcz :)

Marka Wolf została stworzona z myślą o motocyklistach by zapewnić im komfort i bezpieczeństwo w trakcie jazdy. Od samego początku, marka Wolf była wspierana przez wybitnych projektantów pochodzących z różnych zakątków Europy. Już pierwsze testy kurtek i spodni były pozytywnym zaskoczeniem dla właścicieli marki.

I wolf stosuje poliester 600 D , brak info o membranach , o ocieplaczach ...

A już odbiegając od tego która lepsze , czy nie będą one za gorące na lato w połączeniu z niskimi prędkościami ?

• 3 tygodnie później...

i ja się podłącze do tematu. Szukam jakiejś kurtki, najlepiej tekstylnej na Bandita do 400zł. Kolorystyka czerwony-czarny-biały.

Zastanawiam się nad tą kurtką.

http://4bikes.pl/kurtka-ozone-solo-p-6348.html?cPath=24_47_48

Możecie coś powiedzieć na jej temat?

Edytowane przez Lukers

odwiedziłem sklep motocyklowy i przymierzyłem kilka kurtek ,

i teraz 2 modele chodzą mi po głowie..

http://www.moto-rider.pl/index.php?p1112,kurtka-meska-roleff-lisboa-czarna

http://www.moto-rider.pl/index.php?p1103,kurtka-meska-cycle-spirit-0507-szara

roleff jest tańszy , jest z mniej wytrzymałego nylonu bo 500 a cycle 600 i 1680D, ale ma protektor na kręgosłupie a do cycle trzeba by dokupić.

Ogólnie to bardzo podobne kurtki.

A i jeszcze jedno , strone roleff znalazłem i zdaje sie być ok producentem a o cycle spirit nic nie mogę znaleśc - co to za firma ?

Którą byście doradzali ?

Edytowane przez wagabunda

jesli szukacie taniej to moze rozwazcie taka:

http://allegro.pl/kurtka-tekstylna-dainese-puma-roz-52-bardzo-ladna-i1447237337.html

maja w jeszcze jednej kolorystyce ale nie ma na allegro. w kazdym razie na wzrost 190 byla troche za mala... :)

General description: aktualnie brak...

zdecydowałem sie na roleff , tylko ze rozmiar M gdzie wiekszosc ubran noszę L lub nawet XL , ale podobno to ma tak leżeć ciasno , sama kurtka mnie nie uciska tylko protektory lekko uwieraja ale też tylko w niektorych pozycjach . Czy tak ma być czy kupiłem nie ten rozmiar ?

• 1 miesiąc temu...

Podczepie sie pod temat.

Szukam niedrogiej kurtki dla wysokiego (188cm) i chudego :D

Przymiezalem rozne kortki w roznych rozmiarach, RST, Buse, Nitro, Held i albo worek, albo za mala.

W gosc mowi ze moze amerykanska rozmiarowka na mnie bedzie. Podal mi kurtke Scott TP Sport Street (450zł) i byla pawie ok. Gdyby miala podpinke to bym pewnie wzial. Zastanawiam sie nadal nad nia. Tego modelu na necie duzo nie znalazlem. Opinii tez nie

http://allegro.pl/kurtka-motocyklowa-scott-tp-sport-street-xl-i1468092163.html

Co mozecie polecic w tym kroju na moja posturę? Moze jakies inne "amerykanskie" rozmiarowki? :)

• 4 tygodnie później...

Witam serdecznie.Jestem świeżo upieczonym motocyklistą.Właśnie planuje zakup kurteczki tekstylnej do 400 zł(niestety tyle mam funduszy:/).Wiem,że kurteczkę powinno się mierzyć bo musi ona być idealna,jednak nie mam na to czasu jak i za bardo możliwości.W grę wchodzi zakup na allegro,zawsze mona zwrócić bądź wymienić.Poniżej zamieściłem kilka modeli w tej cenie.Proszę was o opinie odnośnie tych kurteczek,może ktoś taka posiada albo miał z którąś styczność.Czy w ogóle są coś warte?motocykl jaki planuje kupić to suzuki sv650 i nastawiam się raczej na jazdę szosowo-turystyczną.z góry dziękuje za pomoc oraz inne propozycje.

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Osobiście mam kurtke w 3 odnośniku - KLIK

Dobrze wykonana kurtka, ochraniacze idealnie leżą, nie ma że coś uciska czy coś w tym stylu.

Skóra oddycha przez ten materiał, z podpinką jest bardzo ciepła kurtka ;)

Ale najlepiej by było jak byś jechał przymierzyć ;)