belzyc Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam, kolejny motocykl z którym mam prblem to BMW F650 94 r-mojego szwagra. Nie działa już rok, stoji pod domem, a mi sie rece wykrcaja codznnie jak na nie patrze.Były wymieniane rok temu zebatki, (ta co przenosi napęd z rozrusznika i ta co bierze z niej naped nie wiem jak to sie nazywa:( ). Meachanik wyminił, założył magneto, zlał silnik świeżym olejem i powiedział -musi działać.Motor wzieliśmy na pake vana bo nie było mżliwości palenia przy mechaniku czas stasznie gonił.Przyjechalismy 800 km pod dom i co i moto nie działa. Paliwo świeże, idzie do gaznika. Motor kręci, iskra jest-napewno na jednej świecy na do drugiej ciezki dostep wiec nie sprawdzałem. Tylko ze ta świeca co ja spradziłem jest sucha jak pieprz. Myślicie ze cos jest zatkane? Wlewałem paliwo do cylinda i tez- zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Moim zdaniem trzeba wyczyścić i wyregulować gaźnik (gaźniki? bo nie pamietam czy jest jeden czy dwa?) Koniecznie zajrzeć do rozrządu, sprawdzić luzy zaworowe, wymienić świece, sprawdzić czy instalacja elektryczna jest sprawna, czy wszystkie styki łączą, bo jak piszesz moto stało dość długo... Po tym wszystkim powinno być ok.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzyc Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Czyli sporo pracy jednym słowem. i to czyjejs pracy a szwagra pieniedzy :notworthy: dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 kup nowe swiece zaplonowe filtr powiertrza i sporboj wlac paliwa do cylindra jak mowies, z tego co wiem to powienien przynajmniej pryknac pare razy, jezeli nie powtorz probe i rob to na sprawnym akumulatorze i na ssaniu a nie na odkreconej mantce. jezeli nawet nie zagada to ja bym zajrzal czy rozrzad dobrze owym Mechanik dobrze zlozyl a jakby nie to jeszcze przeczyscic gazniki, synchro i upewnij sie ze komory plykawoke sa pelne bo czesto zdarza sie pewne zapowietrzenie, w ktorym to wypadku paliwo nie chce zleciec do gaznika i to moze byc powod calej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 tak jak kolega wyżej. najpierw spróbuj wlać np strzykawką deko paliwka do cylindra i zakręć. będziesz wiedział czy to gaźnik czy co innego. jeśli zagada to raczej gaźnik a jeśli nie to szukajcie dalej :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Nom. "Wtrysk bezpośredni" czyli lej do gara i wtedy pal. Jak świeca jest sucha teraz to raczej napewno nie dostaje paliwa a jak moto stało jakiś czas to pierwszy w kolejce jest gaźnik. Ewentualnie przed demontażem poszukaj sruby spustowej komory pływakowej i wykręć ją, niech spłynie paliwo (zamknij kranik jesli jest takowy). Wtedy wkręć tą śrubę, otwórz kranik i pal. jesli nic nie da to czyść gaźnik. A propos rozrusznika to te usterki z kołami zębatymi to dość powszechny problem w tych BMW. pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi