gowent Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie.Mam do Was pytanko:Czy silnik z modelu ZX 600 E, czyli po roku 94 będzie bezproblemowo pasował do ramy z modelu ZX 600 D, czyli motocykle do roku 93? A druga sprawa, to czy gaźniki w obu modelach były takie same? Bo mam możliwość kupna silnika z roku 95 ale bez gaźników, moje są ok i dobrze by było, jakby pasowały... Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi.GoWeNt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Moim zdaniem pasuje. Przynajmniej do rocznika z 92 pasował ten po modernizacji z 93.Co do gaźników to wydaje mi się że skoro zmienili podzespoły silnika takie jak korbowody, tłoki, zawory itp to i gaźniki też zostały ruszone, a przynajmniej dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Moim zdaniem pasuje. Przynajmniej do rocznika z 92 pasował ten po modernizacji z 93.Co do gaźników to wydaje mi się że skoro zmienili podzespoły silnika takie jak korbowody, tłoki, zawory itp to i gaźniki też zostały ruszone, a przynajmniej dysze.dokładnie ciekawa sprawa z tymi gaźnikami ,a nie dałoby się ich przestawić starych skład mieszanki itd żeby grało w nowym silniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowent Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Te nowsze miały już ram-air.Ale jakby zmienić kompletne gaźniki ze starszego modelu to może byłoby ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Sprawdź pod jakim kątem poprowadzone są króćce ssące. W nowszym modelu inny jest airbox (ze względu na RAM AIR SYSTEM). Rama także się zmieniła (zadupek jest przyspawany, wykonane są otwory którymi biegną kanały od doładowania powietrza. Podejrzewam że główne elementy nośne też mają inne wymiary, ale tego nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi