Jarek19 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Witam tak jak w temacie a mianowicie jak motor pracuje w granicach 1000 - 2000obr to słychać takie stukotanie jak by z głowicy motor ma przejechane 86 tyś i jak go nabyłem to nic w nim nie robiłem i nie wiem kiedy miał robiony serwis. Co może być przyczynom tego stukotu??????? POZDRAWIAM :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 zawory mogą stukać może stukać kosz sprzęgłowy a i nawet łańcuch rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek19 Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Po moich obiektywnych oględzinach i wsłuchaniach w silnik doszłem do wniosku ze zawory na pewno stukoczą ale podczas ruszania ten odgłos sie tez nasila tak jakby od sprzęgła ale tylko słychać jak jadę na wolnych obrotach lub ruszam jak już motor wejdzie ponad 1500 obr to stukotanie znika ??? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 to ciesz się że nie panewy bo tam stukanie nie zanika:) fz miał bardzo trwały silnik, obstawiam rozrząd, może być kosz ale to idzie sprawdzić wciskając puszczając klamkę sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi