sewa Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam, jak w temacie problem z wysoką temp, typ gsxr 750w 96r na gaźnik jeszcze. chodzi o to ze odpala bez problemu, na ssaniu około 30 s. pochodzi i ma 40 stopni. I tu zaczyna sie zabawa bo jak stoi na jałowym i pracuje to potrafi dojsc do 110 stopni.. mam ją od roku i do tej pory raz tylko włączył się wiatrak chłodzenia przy 104 st. Największa temp to ponad 130 st. Sprawdziłem uszczelke pod głowicą, poziom w chłodnicy(po sam kurek i nie ubywa płynu- płyn jeszcze nie wymieniony po kupnie), termostat ( włozyłem w gorącą wode i zareagował), przewody odczysciłem (nie były zbytnio zaśniedziałe..). Nie wiem co dalej robic.. albo ten termostat jest jednak wadliwy... Prosilbym o pomoc! pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Po pierwsze to nie zostawia się długo moto na jałowym, bo przez chłodnice musi przechodzić powietrze, które będzie chłodzić ciecz chłodzącą cylindry.Co do termostatu, możnaby sprawdzić, czy jest w pożądku, a najlepiej włożyć inny i sprawdzić, czy jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Po pierwsze to nie zostawia się długo moto na jałowym, bo przez chłodnice musi przechodzić powietrze, które będzie chłodzić ciecz chłodzącą cylindry.Co do termostatu, możnaby sprawdzić, czy jest w pożądku, a najlepiej włożyć inny i sprawdzić, czy jest tak samo.On ma wentylator,a nie tak jak u ciebie ,ze musisz sie rozbujac ,zeby powietrze przechodziło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Po pierwsze to nie zostawia się długo moto na jałowym, bo przez chłodnice musi przechodzić powietrze, które będzie chłodzić ciecz chłodzącą cylindry.Co do termostatu, możnaby sprawdzić, czy jest w pożądku, a najlepiej włożyć inny i sprawdzić, czy jest tak samo. odnośnie Twojego po pierwsze: ja dokładnie wiem o tym iz nie zostawia sie długo moto na jałowym.. przeciez musze sprawdzic jakoś w okresie zimowym ta usterke.. a termostat wlasnie w tym problem ze w larsonie nie ma wogole do kupna termostatu... patrzyłem w innych katalogach.. tez nie ma, zastanawiam sie czy dla ogolnie modelu gsxr 750 jest ten sam podzespoł termostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam ... ja zwrocilbym uwage na wskaznik... jestes pewny, ze jego wskazania sa prawidlowe? pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Witam ... ja zwrocilbym uwage na wskaznik... jestes pewny, ze jego wskazania sa prawidlowe? pozdrawiam wiesz to sie czuje :) szczegolnie w ciepłe dni cięzko wytrzymac bo jest strasznie gorąco na nim.. a po wyłączeniu silnik charakterystycznie cyka Edytowane 1 Marca 2008 przez sewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 .. albo ten termostat jest jednak wadliwy... to czy termostat jest wadliwy rozpoznasz po tym czy chlodnica sie silnie nagrzewa czy nie jest tak goraca jakby wynikalo ze wskazan temperatury. Ja tu widze w takim razie problem z czujnikiem temperatury, ktory decyduje o zalaczaniu wentylatora... pod warunkiem, ze uklad nie jest zapowietrzony.pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 to czy termostat jest wadliwy rozpoznasz po tym czy chlodnica sie silnie nagrzewa czy nie jest tak goraca jakby wynikalo ze wskazan temperatury. Ja tu widze w takim razie problem z czujnikiem temperatury, ktory decyduje o zalaczaniu wentylatora... pod warunkiem, ze uklad nie jest zapowietrzony.pozdr ok dzieki, wezme sie za to jak tylko bede znow w domu, pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi