Skocz do zawartości

Kask ARC

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

odświeżam temat.

Możesz napisać coś więcej o kasku? Jak z hałasem w środku, jak przylega, jak szczęka sie otwiera, jak z masą? Generalnie czy jest solidnie wykonany czy zrobiony na odpier...l.

Rozważam kupno szczękowca A 672

• 5 miesięcy temu...

ja też odświeżę temat, mało informacji o tej firmie także może jeszcze komuś się przyda.

moja dziewczyna jeździ w takim kasku ARC Falcon jako plecaczek i bardzo sobie chwali. Fakt że nie ma żadnego porównania ale nie narzeka np na hałas kiedy ja myślę o stoperach. O wentylacji nic nie powiem dlatego iż bez względu na pogodę zawsze wszytkie otwory wentylacyjne są szczelnie zamknięte żeby się nie rozchorowac - coż jest niestety niereformowalna.

Kask jest ładny, nadruki oczywiście naklejone i wygląda to na robotę dobrej jakości np. w porównaniu do AGV GP1, środek wręcz idealny, wykończony przyjemnym materiałem który mozna wyjąc i wywietrzyc.

Minus - zaślepki otworów wentylacyjnych nie budzą zaufania.

Czy taki sobie kupie jako nowy ? - pewnie nie :)

• 4 lata później...

Witam!!
Pewnie odgrzewam kotleta ale może się uda. Mam kask ARC A706 i niestety rozsypał mi się mechanizm otwierania szyby. Wie ktoś może gdzie bym znalazł kogoś, kto zajmował by się serwisem tych kasków? Ewentualnie jakiś sklep z tymi kaskami?? Poniżej zamieszczam zdjęcie. Fizycznie ułamał się mały element trzymający szybę aby nie wypadła.

SV105764_zps79bddf57.jpg[/url]