piotrpuzicki Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Mam pytanie. Czy termin wyjazdu jest nie do ruszenia? dla mnie raczej nie, mam tak zaplanowany urlop w firmie i raczejnie da się go przesunąc ;( Jak juz rozmawiałem z Panem Piotrem .............. proszę Cię nie pisz do mnie przez PAN bo już wtedy naprawde czuję się stary .....wszak my są jedna brać motocyklowa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Jest Pan ode mnie duzo starszy. Zwrot grzecznościowy wynika z szacunku do osób starszych :notworthy: BTW, dla mnie też termin raczej nie do przesunięcia. Edytowane 5 Marca 2008 przez bandita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 U mnie też najlepszym terminem jest pierwsza połowa września :notworthy: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Witam,mam zamiar wybrac sie we wrzesniu (1-15.09) na poludnie Europy. Tak sobie myslę że z Genovy wzdłuż wybrzeża w kierunki Hiszpani. Nie mam jeszcze sprecyzowanych detali,raczej spontanicznie (nic na siłe) Plan do dogrania. Czy ktoś miałby ochotę wybrać sie w taką podróż ? pozdrawiam Piotrek Brzmi nieźle, ale brak paru szczegółów. 2 tygodnie to plan miniumum aby dotrzeć do Katalonii, o spenetrowaniu Interioru Hiszpanii raczej nalezy zapomniec chcyba że dojazd do Espanii ma być czystym tranzytem. Z opisu jednak wynika że Wybrzeże Liguryjskie i Lazurowe tez chciałbys zahaczyć. Z praktyki wiem , że nalezy zaplanowac ramowy program i go modyfikowac po drodze. Zupełny spontan ma jedna podstawowa wade - można przeoczyć wiele super-miejsc . Jest tez kwestia noclegów - domyślam się że raczej namiot ? Jakie masz doświadczenie w tego typu wypadach, tak na marginesie? dareksv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpuzicki Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ......... Jakie masz doświadczenie w tego typu wypadach, tak na marginesie? dareksv doswiadczenia niestety nie mam żadnego ;( będzie to mój pierwszy wyjazd tego typu.Oczywiście szkielet planu na pewno będzie, a właściwie już jest (patrz wyżej) ... Nie ustawiam sobie wysoko poprzeczki ... (nie zamierzam objechać całej Hiszpani), chce spedzić te 2 tygodnie podróżując na motorku w okreslonym kierunku, wpadając tu i tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 doswiadczenia niestety nie mam żadnego ;( będzie to mój pierwszy wyjazd tego typu.Oczywiście szkielet planu na pewno będzie, a właściwie już jest (patrz wyżej) ... Nie ustawiam sobie wysoko poprzeczki ... (nie zamierzam objechać całej Hiszpani), chce spedzić te 2 tygodnie podróżując na motorku w okreslonym kierunku, wpadając tu i tam ... hmm... Paryz to trzeba minimum 2 tygodnie aby zwiedzic jako tako...ostatni dzien tzn te 1200km to raczej nie dacie rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Paryż to akurat ja zamierzam zobaczyc, a raczej odwiedzić z dziewczyną jej rodzine. Jeśli chodzi o ten ostatni dzień. 700km to niemieckie autostrady które w miare szybko mozna przejechac. A poza tym jeśli nie damy rady to mozna zanocować gdzieś w czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedi Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Na " te 700 km niemieckich autostrad" w dzień roboczy musisz przeznaczyć minimum 10 godz.1.5 godz będziesz się przedzierał autostrada przez Monachium.Autostrada Monachium - Berlinktórą chcesz jechac jest bardzo zatłoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Dzieki :buttrock: Jaka w takim razie trase bys mógł zaproponować? BTW-ja jakos nei widze, żeby ta trasa przez niemcy którą ja wysłałem prowadziła przez trase Berlin-Monachium....http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C03%5C05...205581-full.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 doswiadczenia niestety nie mam żadnego ;( będzie to mój pierwszy wyjazd tego typu.Oczywiście szkielet planu na pewno będzie, a właściwie już jest (patrz wyżej) ... Nie ustawiam sobie wysoko poprzeczki ... (nie zamierzam objechać całej Hiszpani), chce spedzić te 2 tygodnie podróżując na motorku w okreslonym kierunku, wpadając tu i tam ... Mam w I poł. wrzesnia urlop, bardzo bym chciał śmignąć do Hiszpanii przez Lazurowe Wybrzeże, bo od paru lat szlifuję hiszpański i tam na moto jeszcze nie byłem. Mimo że mam szybsze moto, umiarkowana prędkość przelotowa mi nie przeszkadza bo tez wolałbym drogi lokalne a i po szybszych z bagażem nie musze smigać więcej niż 130. jakby co podaje swojego maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Będę śledził ten temat bo też planowałem w podobnym czasie podobny kierunek..Mój plan zakłada 4 skraje Europy. W tym roku myślałem o półwyspie Roca w Portugalii. Tyle, że czas takiej wyprawy planowałem na 3 tyg.Jeśli jednak coś się spieprzy to będę zainteresowany udziałem w waszej wycieczce :) Edytowane 17 Marca 2008 przez Ja Bol Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Czemu nie :bigrazz: Przydałby się ktoś 3 do grupy. Jak narazie to jest tylko 2 pewnych uczestników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Czemu nie :cool: Przydałby się ktoś 3 do grupy. Jak narazie to jest tylko 2 pewnych uczestników.Kto jak na razie jest pewny?? :icon_mrgreen: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpuzicki Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Kto jak na razie jest pewny?? :) ... chyba ja i Główny Planista wyjazdu, czyli Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No, a ja?? :rolleyes: Też chcę jechać... :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi