Aster Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Gratuluję ;) A ja się pochwalę, że moja dziewczyna wczoraj za 1 razem zdała na B. :eek: Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zacząłem kurs na prawko A :) Piersza jazda- 11 sierpnia :) Jak się przygotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja Ci powtórzę słowa mojego instruktora: "kąpielówek nie polecam" ;) Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja na pierwszej i drugiej godzinie miałem placyk :biggrin: W tą sobotę mam znowu dwie godzinki , ale teraz jedna na placu druga po mieście :biggrin: Trochę się boje miasta .Mam nadzieje ,że nie będzie padać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No cóż pozostaje mi jeszcze jeden dzień stresu związany z PJ, w czwartek poprawka kat. B, ale w przeczuciach mam że pójdę za ciosem i w piątek będzie co świętować :buttrock: Moje przeczucia się sprawdziły, mimo że to drugie podejście ale i tak czuję się zaje*****Extra sprawa zdać wszystko w jednym tygodniu :banghead: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 gratulacje :) ja w poniedziałek odebrałam nowe prawo jazdy z dwoma kategoriami :clap: szkoda, że nie mam własnego motoru bo bym już jeździła na nim do pracy :bigrazz: ciekawe ile gleb zaliczę jak już będę miała swój motor... czuję, że będzie tego mnóstwo, ale nikt się przecież geniuszem nie urodził ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Mam pytanko :) Orientuje się ktoś z Was ile kosztuje dodatkowa godzina jazdy motocyklem(tak średnio) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Dziękuje perełko :icon_biggrin: Ja teraz troszkę żałuje że nie kupiłem wcześniej motocykla, teraz by był w sam raz. Mam pytanko :crossy: Orientuje się ktoś z Was ile kosztuje dodatkowa godzina jazdy motocyklem(tak średnio) :icon_question: U mnie od 30 do 50 zł.Ta różnica zależały od tego czy chcesz jeździć z instruktorem czy sam (inst. w aucie, wiadomo koszta większe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 U mnie od 30 do 50 zł.Ta różnica zależały od tego czy chcesz jeździć z instruktorem czy sam (inst. w aucie, wiadomo koszta większe).Dzięki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty.one Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ja mam egz 10 lipca, na razie teorie bo w Łodzi nie chcą zapisywać na egz łączony..nie mam pojęcia dlaczego..W kazdym razie trzymajcie kciukiJak długo czekałaś na termin egzaminu? Jakie wrażenia po egzaminie? Jakie wymagania mają łódzcy egzaminatorzy (chodzi mi o włączanie kierunkowskazów i odwracanie się na slalomie i ósemce oraz inne tego typu "przyzwyczajenia")? Ja również niedawno zacząłem kurs na kat. A w Łodzi. Niestety nigdy nie miałem kontaktu z jednośladami oprócz roweru ;) Wyjeździłem 3 godziny na placu. Nie było tak źle jak się spodziewałem. Potencjał jest widoczny :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex92 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) No i zdałem w sobotę teorię (tylko 1 błąd ;P) i praktykę mam wyznaczoną na 9 września o 16:00 we wrocławskim WORD. Jakieś sugestie o egzaminatorach i ich wymaganiach?- byłbym niezmiernie wdzięczny Wrocławskim Braciom i Siostrom za pomoc :clap:. Szerokości i pustych dróg ]:-> Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez artex92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ja zdawałem u siwego, niewysokiego gościa. Zdali przy mnie wszyscy, jeden koleś na placu zatrzymał się za linią i wycofał "na nożnym" - też zdał. Na mieście jak widział, że ktoś niepewnie jedzie to mu wydłużał trasę - poganiał jeszcze po strefie "30". Przygotuj się na to, że motocykl może mieć niskie obroty ustawione bardzo nisko. Obadaj trasę egzaminacyjną żebyś ją znał na pamięć. Uważaj gdzie i jak wyprzedzasz rowerzystów, kręć głową przy manewrach, sygnalizuj omijanie itd. Powodzenia. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex92 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Dziękuję serdecznie :). Trase znam na pamięć i wiem gdzie mogą "dupnąć"- szczególnie na Tarnogajskiej gdzie czasem idzie pieszy na przejście, a znak jest zakryty krzaczorami :P. O obrotach słyszałem- zamiast 1100-1300 +/- 100 mają ok 900-1100, bo tak im serwis na Żegiestowskiej ustawia...... No cóż- nikt ideałem nie jest (a ponoć mówią, że tak "lepiej chodzą"). P.S. Mozesz sprawę rowerzystów szerzej omówić- bo o kęceniu do bólu karku wiem, omijaniu kierunem też ale wyprzedzam straasnie ciasno i nie wiem jak mam pędzić na brochowie za wiaduktem (zwykle jadę ok 40-45, choć powinienem tam ok. 50 pomykać jeżeli się nie mylę- zapomniałem jaki tam Vmax jest :P) Szerokości :P i nieskończonej wahy :) Bracia i Siostry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Sprawa rowerzystów - przed wyprzedzeniem patrzysz, czy nie będziesz wyprzedzał na przejściu, skrzyżowaniu itp, no i czy ktoś już Ciebie nie wyprzedza akurat. Jeśli przed Tobą jest coś takiego - wleczesz się za rowerem grzecznie.Za wiaduktem chyba jest 50 - przejedź się najlepiej i sam sprawdź.Jeszcze pamiętaj, że jak skręcasz w lewo to dojeżdżasz do osi jezdni (głowa najpierw oczywiście), jak w prawo to do prawej.Odnośnie tego co na gg pytałeś - sprawdzasz światła (pozycja przód, tył, oświetlenie rejestracji, mijania, drogowe, kierunki, stop), płyny (olej, hamulcowy), wizualnie bierznik, stan i naciąg łańcucha - wizualnie, grubość bieżnika, pozycję kranika. Mnie gościu przepytywał. Odnośnie świateł - są 2 typy Yamaszek, w jednym pozycyjne zapalają się po przekręceniu kluczyka a drogowe/mijania po odpaleniu silnika, w drugim - zapalasz ręcznie przełącznikiem z lewej strony kiery. I pamiętaj, żeby złożyć nóżkę boczną bo będzie zonk - wbijesz jedynkę i motong zgaśnie.Z zasłyszanych - uważaj na kranik paliwa, ponoć któryś tam egzaminator ma takie "poczucie humoru", że potrafi zakręcić już PO tym, jak go sprawdzisz, np. kiedy ubierasz kask i nie patrzysz.U mnie oleju widać w silniku nie było, okienko od hamulcowego było tak czarne, że też nic tam nie widziałem. Jak o tym powiedziałem to machnął ręką.Ja wszystko na placu robiłem na jedynce - obroty były tak niskie, że na 2 bez gazu by się nie dało. Edytowane 8 Września 2008 przez Aster Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex92 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Dziękuję jeszcze raz za wszelkie info :wink: - oby jutro za 1 razem poszło :D. Co do 2 typów Yamek i nóżki to wiem- wszystko mi kierownik "opowiedział". Ale ZONK z kranikiem mnie zadziwił 0.o- w WORDzie egzaminatorzy mają syte poczucie humoru :biggrin: :buttrock: Z tego co pamiętam mam jeździć jak "ciocia"- do bólu głową itp itd.. Kiedyś spotkamy się na :flesje: :crossy: - dobre informacje nie są złe :). Pozdrawiam Brać Motongową- szerokiej drogi i wiecznej wahy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi