Skocz do zawartości

Yamaha Warrior

witek510
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dziś moto na podnośniku i szarpiąc tylnym kołem wyczułem luz. Wydaje się , że luz jest na tym łączniku pomiędzy wahaczem a amortyzatorem. Czy to możliwe po przebiegu 25000 km? Czy da się ten element zregenerować? Wyglądą jakby te silentbloki w nim były wymienne...

Tam jest dopuszczalny fabryczny luz, łapiąc za wahacz góra/dół będzie pewien delikatny luz.

Wymiana śrub i tulejek nic nie da - luz jak był tak jest.

Ewentualnie możesz skręcić całość mocniej - powinno się poprawić...

Sprawdź czy łożyska igiełkowe nie mają syfu korozji.

P.s: Wymiana śrub tulejek i łożysk to dość droga sprawa.

Edytowane przez vmax-r

cześć,

Grzebałęm z nudów na rswarrior.com i znalazłem coś ciekawego - jeśli ktoś jeździ trochę dalej niż po fajki do marketu, to może być czasem ratunek dla dupy. Mi się już linka od sprzęgła urwała na przełęczy i zjeździe do Cortiny. Było to o 16.45 i tylko cud i 20 euro w garści spowodowało że Maestro Mechanico Italiano przeciągnął mi nową w 15 minut. Ale z paskiem to może być gorzej, więc ...:

http://www.rswarrior.com/forums/20-product-reviews/149592-hd-emergency-drive-belt-kit.html

No i oczywiście trochę tez moich problemów mam nadzieję że rozwiązałem juz w tamtym roku, po prostu wymieniłem czujnik:

http://www.rswarrior.com/forums/13-technical-discussion/107704-crank-position-sensor-pickup-sensor.html

Z tego co wiem, to taki sam problem oprócz mnie mieli adamzuuo, misiekwarrior i janus7.

"Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin biggrin.gif.pagespeed.ce.PPA3O6zL_D.gif

Czy Wasze oryginalne klaksony są tez takie ciche jak moje? Miałem sytuację gdzie zatrzymałem się za dostawczakiem, który nagle zaczął cofać i pomimo mojego usilnego trąbienia nie słyszał mnie. :mellow:

możesz sobie trochę podregulować natężenie dźwięku

możesz sobie trochę podregulować natężenie dźwięku

Doraźnie coś spróbuję podregulować ale noszę się z zamiarem zakupu czegoś głośniejszego. Najlepiej jakby robiło hałas jak syrena z pociągu, jakbym zatrąbił to by się rdza z aut w pobliżu posypała :)

Czy Wasze oryginalne klaksony są tez takie ciche jak moje? Miałem sytuację gdzie zatrzymałem się za dostawczakiem, który nagle zaczął cofać i pomimo mojego usilnego trąbienia nie słyszał mnie. :mellow:

Oryginały są ciche jak noc Bozego Narodzenia. Myślałem nawet, że cholerstwo się zepuło jak trąbiłem w czasie jazdy. Zero dźwięku słyszalnego. Jakiś czas temu wymieniłem na najgłośniejsze jakie znalazłem w sklepie z chińskimi skuterami :)

Teraz daje radę :biggrin:

Kupiłem nie tylko głośniejsze, są większe, więc mocowanie wymagało drobnych modyfikacji. Za 20 zeta za sztukę mam ryk mastodonta, który rodzi atawistyczny pierwotny lęk u kierowców puszek. Oryginały pleśnieją w pudełku w garażu.

"Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin biggrin.gif.pagespeed.ce.PPA3O6zL_D.gif

Oryginały są ciche jak noc Bozego Narodzenia. Myślałem nawet, że cholerstwo się zepuło jak trąbiłem w czasie jazdy. Zero dźwięku słyszalnego. Jakiś czas temu wymieniłem na najgłośniejsze jakie znalazłem w sklepie z chińskimi skuterami :)

Teraz daje radę :biggrin:

Kupiłem nie tylko głośniejsze, są większe, więc mocowanie wymagało drobnych modyfikacji. Za 20 zeta za sztukę mam ryk mastodonta, który rodzi atawistyczny pierwotny lęk u kierowców puszek. Oryginały pleśnieją w pudełku w garażu.

Mógłbyś wrzucić tutaj lub na email ( [email protected] ) fotkę tego klaksonu?

• 2 tygodnie później...