Miłek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Pozdpinam się pod pytanie, najchetniej kupiłbym kiere Customową na wysokich giętych podporach. Z tym Panowie może być ciężko. Sam szukałem takiej kierownicy do mojego warriora i co najlepsze znalazłem ją, kupiłem na allegro za niewielkie pieniądze. Myśle, że w salonie yamahy mozna na zamówienie sprowadzic takie akcesoria, tylko oczywiscie to bedzie kosztowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłek Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Panowie ile wchodzi oleju do Warriora? Pytam gdyż te katalogowo 4,1l jest stanowczo za mało, szabelka nawet mokra nie jest. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 jeśli sprawdzałeś na zimnym to fakt - będzie sucha ale olej widać niewiele niżej i po odpaleniu podejdzie do bagnetu. Ja tak miałem jak wlałem ustawowe 4.1 i też się dziwiłem. Natomiast mimo wszystko wlałem jeszcze jakieś 0.3L bo i tak te 4.1 po odpaleniu ledwo dotykały bagnetu - teraz mam okiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłek Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Dzięki za odp. Pomogło :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 wreszcie znajomy z Kuźni zrobił mi oparcie dla pasażerki. żeby nie szpecic motocykla za bardzo jest to wersja zdejmowana, ktorą zakładam tylko na wycieczki z żoną i powiem, że sam już trochę polatałem Warriorem ale w sobote skoczyliśmy do Łodzi we dwójkę i to dalej szatan nie kogut - idzie jak wściekły i dodatkowa osoba nie robi mu żadnej różnicy. Coraz bardziej kocham tego byka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturM Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam, Zastanawiam się nad zamontowaniem Power Commandera w swoim moto i tu prośba o opinie kogoś z kolegów kto ma już działające to urządzenie, czy warto się w to bawić? Z góry dzięki za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja juz kupiłem z PC wiec nie powiem ci jakie są różnice natomiast z tego co czytałem na forum i nie tylko to objaw który jest o u mnie jest dość powszechny - chodzi o to że dół jest zdławiony nieco za to w wyższych obrotach rwie ostro do przodu. mam plan zrobić u siebie ponowne strojenie i hamownie żeby wiedzieć ile wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturM Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ja juz kupiłem z PC wiec nie powiem ci jakie są różnice natomiast z tego co czytałem na forum i nie tylko to objaw który jest o u mnie jest dość powszechny - chodzi o to że dół jest zdławiony nieco za to w wyższych obrotach rwie ostro do przodu. mam plan zrobić u siebie ponowne strojenie i hamownie żeby wiedzieć ile wychodzi. Mam pytanko, masz w W-wie sprawdzony warsztat gdzie zrobią to profesjonalnie? a tak w ogóle gdzie serwisujesz swoje moto, szukam dobrego mechanika może kogoś polecisz. Dzieki za info :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Co do PC - gdzieś w tym wątku przewinął się sprawdzony warsztat - sam będę musiał jeszcze raz poszukać. Co do serwisu - nie mam bo sam do tej pory robiłem wszystko no ale na razie to tylko filtry, płyny, świece itd. Teraz zastanawiam się czy samemu zmieniac przewody cham na oplot czy dac do robienia bo niby to żadna wielka filozofia ale jednak i tak szykuje się większy przegląd. A teraz coś z zupełnie innej beczki - po wczorajszej wycieczce - zrobiliśmy z żoną ponad 400km do Kazimierza, Annopolu i z powrotem przez Kozienice głównie po drogach powiatowych z całą pewnością odradzam lowering kity do Warriora. Mój przypłynął już obniżony więc średnio jest jak go podnieść bezkosztowo - z resztą i tak bym nie podniósł bo wygląda rewelacyjnie taki obniżony - ale na prawdę trzeba uważać na wszelkich koleinach, garbach i nierównościach - parę razy mocniej się kładąć w łuku przerysowałem spodem o jakieś garby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam, Zastanawiam się nad zamontowaniem Power Commandera w swoim moto i tu prośba o opinie kogoś z kolegów kto ma już działające to urządzenie, czy warto się w to bawić? Z góry dzięki za pomoc :notworthy: Mialem zamontowany PC i napewno silnik kręci wyżej ( max moment -koło 1000obr wyżej) i może troche lepiej przyspiesza ale diametralnych różnic ze standardem niema natomiast na niskich obrotach często gaśnie i schodzi z obrotów i troche mnie to wkurzało, dojeżdzając do świateł musiałem podkręcać manetke bo gasł bez przyczyny. Ten wątek był już kiedyś poruszany i z tego co czytałem działo się tam każdemu- być może to kwestia fachowego zestrojenia, tak czy siak zrezygnowałem z tego i sprzedałem badziewie. Zostałem przy wydechach V&H i filtrach K&N i to w zupełności wystarcza żeby spałować 600 na światłach :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zostałem przy wydechach V&H i filtrach K&N i to w zupełności wystarcza żeby spałować 600 na światłach crossy.gif Gorzej na winklach :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STIFF Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no gorzej bo się nie kładzie za bardzo - zwłaszcza na niskim zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturM Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Koledzy a co sądzicie o Yamaha Rider, czy to nastepca czy raczej większy brat Warriora? Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez ArturM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zapytaj Musstaffę (udziela się w wątku o VZR1800), już takiego ma :) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Koledzy a co sądzicie o Yamaha Rider, czy to nastepca czy raczej większy brat Warriora? Myślę że to coś całkiem innego. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi