neken Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam, tak jak w temacie. Dodam że moto wchodzi na obroty bez najmniejszych oporów, jest zrywne i mocne. Na maksymalnych obrotach też jest ok. Po lekkiej "przegazówce" i odpuszczeniu gazu delikatnie strzela z wydechu. Po mocnej "przegazówce" potrafi dość mocno strzelić - "dać ognia" Podczas hamowania silnikiem także strzela.Wydech seryjny - przynajmniej na taki wygląda.Pytania:1. Czy jest to dopuszczalne w crossie 4t, czy jednak trzeba będzie grzebać w gazniku? (do teraz miałem same dwusuwy)2. czy mieszanka zbyt uboga czy zbyt bogata? (obstawiam ubogą ale zapytać warto :) )3. czy da się wyregulować bez demontażu gaźnika?4. jak? :banghead: Dziękuję i pozdrawiamneken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Ja bym się nie martwił w końcu ta moc musi gdzieś wylecieć:evil: Kolega miał 2 KTM-y lc4 620 i teraz ma 525sx i strzela już od początku i nic sie nie dzieje następny kolega ma wr 426f i też mu strzela moim zdaniem nie ma się co przejmować:evil: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jak wydech seryjny to ogień i częste strzelanie -hmmm Ja bym zwiększył poziom paliwa i wtedy napewno będzie lepiej a strzelanie będzie rzadsze.Jednak tego bez rozkręcenia gaznika nie zrobisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tylko, że wydech seryjny w crossie jest przelotowy. Zależy jak mocno strzela, jak naprawdę wali seriami to mieszanka jest za bogata. Przy mocnej przegazówce to raczej standard. Wykręć świece i zobacz jakiego jest koloru. I jeszcze jedno nie podałeś, z którego roku ta CRFa i jakie ma zawory, ale jeśli standardowe to się mogły skończyć. A odpala bez problemowo ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neken Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Honda jest z 2002 roku, pali raczej bezproblemowo, jak zimna to do 5-6 kopa, jak ciepła to za 1-2. (z każdym odpalaniem coraz lepiej, początkowo miała opory ale ma przejechane dopiero 4,5h na nowym tłoku i korbie). Zawory nie wiem jakie są ale podobno jeszcze w dobrym stanie. Uprzedzam pytanie; tak strzela od czasu remontu, nie wiem czy strzelała przed remontem :) Faktycznie chyba najlepiej będzie mocno zagrzać maszynę i potem sprawdzić świecę. Dzięki za info i jak ktoś ma coś jeszcze do dodania to chętnie przeczytam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jak wydech seryjny to ogień i częste strzelanie -hmmm Ja bym zwiększył poziom paliwa i wtedy napewno będzie lepiej a strzelanie będzie rzadsze.Jednak tego bez rozkręcenia gaznika nie zrobisz..Możecie mnie oświecić w tej dziedzinie? Wydaje mi się, że jak strzela z tłumika to do wydechu dostaje się nie spalone paliwo czyli mieszanka jest za bogata w wache. Zawsze jak słyszę o montażu tłumika sportowego to jest mowa o tym by wzbogacić skład mieszanki, czyli jeśli dobrze to rozumiem zwiększyć ilość paliwa w mieszance. Jeżeli będzie go więcej to pewnie więcej się przedostanie do wydechu i będzie strzelał jeszcze bardziej. Z drugiej strony gdy w motocyklu mamy tłumik sportowy logiczne jest, że więcej nie spalonej mieszanki może się wydostać do wydechu czyli skład mieszanki się sama zubaża co może prowadzić do nadmiernego rozgrzewania się silnika w środku co skutkuje wypaleniem zaworów. Żeby temu zaradzić zwiększa się ilość paliwa w mieszance ( wow sam sobie odpowiedziałem na jedno pytanie ). Ale czemu wtedy ma mniej strzelać z wydechu??? Ale namotałem :) , jak to ma być w końcu :) ? Pozdrawiam. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi