kozakkiewicz Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Ostatnio zastanawiałem się dlaczego gdy dusze przedni hamulec nie świeci lampa stopu... Okazało się, że nie ma tam tego kabla i nie wiem jak go naprawić. Można kupić gdzieś sam kabel i jak go podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Najpierw poszukaj schematu instalacji elektrycznej do Sendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ostatnio zastanawiałem się dlaczego gdy dusze przedni hamulec nie świeci lampa stopu... Okazało się, że nie ma tam tego kabla i nie wiem jak go naprawić. Można kupić gdzieś sam kabel i jak go podłączyć?Mozesz jeszcze sprawdzic jak to jest w tylnym hamulcu i zrobic analogicznie w przednim. Nie pamietam juz ale chyba w MTX nacisniecie hamulca zwieralo dwa kable i zamykało obwód. Rozbierz ten "zapalacz stopu" z tyłu,zobacz na jakiej zasadzie działa i możesz pociągnać rownolegle do niego wtedy przewody z przodu. Wtedy bedzie tak ze albo przod albo tyl albo dwa razem beda zamykac obwód. Więc nie widzę problemu. Powinno obejść się bez schematy, w końcu to jest podstawowe rozwiązanie zastosowane tam bez żadnych fajerwerek.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakkiewicz Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Z tyłu od razu od pompki idzie kabel do lampy zobaczę czy z przodu nie są jakieś ślady po urwanych kabelkach... Niestety... Przod i tył to nie to samo... Tak jak adoado0 mowisz to tylko z tyłu jest. Z przodu widze tylko przy rączce ślady jakby tam kiedyś coś było ale to nie wygląda na kabel... :/ http://img442.imageshack.us/img442/2346/3136500252gn9.jpg Nie wiem czy ten kabel jest od stopu ale wiem ze go nie mam. Edytowane 27 Lutego 2008 przez kozakkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symek Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 1. to nie jest kabel2. to jest linka od licznika (ślimak-licznik)3. kabel powinien odchodzić m/w od lewego końca prawej klamki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ervin80 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ostatnio zastanawiałem się dlaczego gdy dusze przedni hamulec nie świeci lampa stopu... Okazało się, że nie ma tam tego kabla i nie wiem jak go naprawić. Można kupić gdzieś sam kabel i jak go podłączyć? czarno zielony na klamce ma sie łaczyc z czerwono czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 rzeczywiscie kozak z ciebie,w sendzie dziala tak ze czujnik jest ciagle wcisniety, jak puscimy klamke to sie otwiera "dzyndzel" i swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi