Skocz do zawartości

MOTO CIĄGNIE MI LEKKO NA SPRZĘGLE ;/

pawello93
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam aprilie classic 125. i mam mały problem bo mi ciągnie lekko na sprzegle, mi to nie przeszkadza bo podepre sie nogami i stoi ale moze to uszkodzic jakas czesc... i mysle ze to moze byc od tego ze ja mam te frendzelki i mam je zamontowane na renkojeści hamulcowej, i to moze tam ma 0,5 cm grubosci czy to moze byc od tego.??. :icon_mrgreen: :buttrock:

Witam posiadam aprilie ..... i mam mały problem bo mi ciągnie lekko na sprzegle, mi to nie przeszkadza bo podepre sie nogami i stoi.....

Ale to jest jakiś problem, czy chciałeś się kolegom pochwalić, ze Ci ta Aprila ciągnie :biggrin:

chyba że sie martwisz, że lekko, ale jak Ci stoi to chyba nie powinno być wiekszego problemu :rolleyes: :) :icon_razz:

Ale to jest jakiś problem, czy chciałeś się kolegom pochwalić, ze Ci ta Aprila ciągnie :biggrin:

chyba że sie martwisz, że lekko, ale jak Ci stoi to chyba nie powinno być wiekszego problemu :rolleyes: :) :icon_razz:

Potrafisz czytać?? napisałem ze jak sie podepre nogami to stoi motor.... !! a jak nie to jedzie ... :buttrock:

Potrafisz czytać?? napisałem ze jak sie podepre nogami to stoi motor.... !! a jak nie to jedzie ... :buttrock:

Jak włanczam 1 to mi lekko ciągnie... :biggrin:

chyba że sie martwisz, że lekko, ale jak Ci stoi to chyba nie powinno być wiekszego problemu :rolleyes: :icon_twisted: :icon_razz:

buaahuahuahuahuahauahuauhua :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

spadlem z krzesla jak to przeczytalem :icon_mrgreen:

a co do autora tematu - zmieniales olej w skrzyni? moze wlales jakis za gęsty, typu hipol 85W90 ?

masz service manuala do swojego sprzeta?

u mnie w KTMie jest taki motyw, ze po rozebraniu delka sprzeglowego mozna je wyregulowac na zabieraku sprzegla, poprzez wkrecenie badz odkrecenie popychacza.

nie zabieraj sie jednak za to poki nie wyregulujesz linki przy silniku, a dopiero potem przy klamce sprzegla (koniecznie w tej kolejnosci). potem sprobuj z innym olejem, a dopiero potem mysl o tarczach w silniku.

oczywiscie sprzelgo moze tez "ciągnąć" (na kolanach :icon_mrgreen: ) od krzywych, przegrzanych podkladek sprzelowych, ale diagnoze tego zostawilbym na później. zajmnij sie najpierw najprostszymi sprawami

p.s.

zrob jeszcze taki bajer. postaw moto na stojaku, zeby tylne kolo bylo w gorze, odpal silnik, zapnij 1 bieg, wcisnij klamke sprzegla i sprobuj zatrzymac reka kolo. jezeli bedzie sie dalo bez problemu, to wszystko jest ok.

Edytowane przez thefex

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

buaahuahuahuahuahauahuauhua :icon_twisted: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

spadlem z krzesla jak to przeczytalem :icon_mrgreen:

a co do autora tematu - zmieniales olej w skrzyni? moze wlales jakis za gęsty, typu hipol 85W90 ?

masz service manuala do swojego sprzeta?

u mnie w KTMie jest taki motyw, ze po rozebraniu delka sprzeglowego mozna je wyregulowac na zabieraku sprzegla, poprzez wkrecenie badz odkrecenie popychacza.

nie zabieraj sie jednak za to poki nie wyregulujesz linki przy silniku, a dopiero potem przy klamce sprzegla (koniecznie w tej kolejnosci). potem sprobuj z innym olejem, a dopiero potem mysl o tarczach w silniku.

oczywiscie sprzelgo moze tez "ciągnąć" (na kolanach :icon_mrgreen: ) od krzywych, przegrzanych podkladek sprzelowych, ale diagnoze tego zostawilbym na później. zajmnij sie najpierw najprostszymi sprawami

p.s.

zrob jeszcze taki bajer. postaw moto na stojaku, zeby tylne kolo bylo w gorze, odpal silnik, zapnij 1 bieg, wcisnij klamke sprzegla i sprobuj zatrzymac reka kolo. jezeli bedzie sie dalo bez problemu, to wszystko jest ok.

DZIEKI BARDZO ZA ODPOWIEDZ :icon_razz: Pozdrawiam.... :icon_mrgreen: