_michal_ Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 witam jestem poczatkujacym motocyklista i zupelnym laikiem jesli chodzi o mechanike,potrzebuje wymienic linke ssania i nie wiem jak to jest z mocowaniem pod plastikami czy dam rade czy lepiej jechac do warsztatu?ktos wie moze tez czy linka z f2 bedzie pasowac? szukalem troche i jak sie okazalo nie jest tak latwo znalesc do f3, znalazlem ale do f2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) cześć. Będzie pasować na 99%. Jeśli twoja prawa ręka jest prawą, nie lewą, to dasz rade sam bez żadnego problemu. Może byc tylko troche kłopotu przy składaniu 'modułu' przy lewej manetce. Potrzebujesz zdjąć w kolejności siedzenie,bak i airbox'a a do tego potrzebne Ci będzie klucz nasadowy 8mm(przód baku) z przedłużką i 12 do odkręcenia siedzenia i tylnej części baku. Kombinerki do zssunięcia wężyków od paliwa. Następnie odkręcasz 6 czarnych śrubśrubokrętem gwiazdkowym i zdejmujesz obudowę airboxa. Na końcu czeka Cie 16 cynkowanych na złoto śrub pod śrubokręt gwiazdkowy wokół króćców gaźników. Odpinasz odpowietrzenie skrzyni po prawej stronie airbox'a i zejmujesz airbox z gaźników. Tym sposobem ukaże Ci się linka ssania której koniec pancerza będzie 'przyszpilony' do mocowania blaszką, którą luzujesz śrubokrętem gwiazdkowym. Wysuwasz stamtąd linkę, patrzysz którędy wychodzi. W to samo miejsce wkładasz nową i robisz wszystko w odwrotnej kolejności. Drobny problem przy manetce może polegać na tym, że przydała by się trzecia ręka to trzymania w kupie modułu gdy go będziesz skręcał 2 śrubami (gwiazdka) od spodu. PS: Prosze się nie oburzać jeśli, zbyt drobiazgowo i szczegółowo to opisałem, ale dłubiąc przy gaźnikach w F2 wykonywałem te operacje tyle razy i tak często, że do tej pory widze to przed oczami ;)pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2008 przez Psh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_michal_ Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 :( szczegoly napewno sie przydadzadzieki serdeczne :lalag: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi