piotr123 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam.Nabyłem Burgmana 400 K2 z 2002r.Mam problem-nie działa predkosciomierz i cyfrowy odczyt stanu licznika - km.Dodam że wskaźnik temp silnika i poziomu paliwa działa-wszystko sie podswietla jak się załączy swiatła.Nie chce tylko pokazywać predkosci i nie nabija km......... :flesje: Przy kole jest ślimak , ale zamiast linki jest przewód który idzie do licznika-wszystko elektroniczne.Pytanie-jak sprawdzić w czym tkwi problem??Widze że bez miernika sie nie obedzie-ale gdzie szukać przyczyny awarii?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 jeśli do ślimaka idą tylko 2 kable to sprawdzisz go omomierzem przy pokręcaniu kołem opór będzie się zmieniał 0 lub nieskończonośćjak ma więcej wyprowadzeń to sprawdzenie będzie trochę trudniejsze bo pewnie zawiera hallotron jeśli będzie to pierwszy przypadek czujnika to stykając kabelkami spowodujesz wskazania prędkościomierza co go sprawdzi no i jeszcze sprawność przewodów można sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi