waldek723 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Mam pytanko odnośnie malowania proszkowego wahacza.. Czy mogę go oddać z łożyskami igiełkowymi w środku? Oczywiście oba otwory zabezpieczę ale boję się czy wysoka temp w piecu nic im nie zrobi :/ jak resztki smaru wyparują czy pozostałości nie zapieczą łożysk :/ Witam nie zostawiaj łożysk w środku bo i tak będą musieli je wyjąć.Materiał przed lakierem musi być odtłuszczony ja u siebie odtłuszczam w myjce ultradziwiękowej.Lakieruje proszkiem od 14 lat więc troszke wiem na ten temat. Jeśli chodzi o pieniądze to zależy od lakieru jaki zastosujesz . U mnie to waha się to w przedzialeod 50 gr do 5 pln za jeden decymetr sześćenny. Osobiśćie polecam lakier 9006 firmy IGP w pełnym wybłyszczeniu fasade . TO jest srebrny :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) łożyska są już troche stare i bałbym się je wyciągać a nowe trudno dostać i są drogie więc pytam czy w piecu nic im się nie stanie, zabezpieczyłbym wlot duzymi podkładkami w środku długa sztyca z nagwintowanymi końcami ładnie skręcone srubami, więc o dostaniu lakieru nie mam mowy.. ale ta temperatura... Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Wochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 No właśnie wszystko trzeba wyciągnąć goły element do malowania proszkowego :biggrin: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek723 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam ponownie tempertatura wypalania lakieru to ok 200 a czas minimum 20 minut . a co do łożysk to chodzi przedewszystkim o to że są tłuste . Podczas wypalania tłuszcz popłynie i głupiego robota trzeba piaskować i malować od nowa :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 MI za malowanie ramy chceieli 140 zł jest to rama jak w yamaha DT 50. a za piaskowanie 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 czyli wszystko jasne, pozostaje spray ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 A jeszcze co do malowania- jesli nie mialbys mozliwosci pomalowac proszkowo to polecam przeczytac --> http://wrzucacz.pl/file/2001233359351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi