B@ca Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 trzeba bylo najpierw zobaczyc zbroje z dolnej polki to bys mial inne zdanie. watpie czy ci sie uda znalezc cos wykonanego staranniej i z lepszych materialow niz bionic. same protectory tez w przypadku alpiny wygladaja najlepiej. thor impact i ufo scorpion moim zdaniem wypadaja ciut gorzej. thor jest bardzo wygodny i sporo tanszy od alpiny a jakoscia duzo nie odstaje. i jeszcze jedno pytanie - po co ci szelki do zolwia skoro ma pas i zakladasz go pod kurtke? byłem .. widziałem... i prawie zdecydowałem... No niestety ale muszę polemizować .. w kraku jest świetnie wyposażony sklepik z ciuchami dainese. Mają wszystkie modele i chyba we wszystkich rozmiarach.Zresztą dainese ma do wyboru do koloru żółwi, zbroi, kamizelek .. tzn masz kolekcje MTB (na rower), SNowboard, i moto. Wiec jak zsumujesz wszelkie rozwiązania jakie są to myślę że każdy znajdzie coś dla siebie .. Spędziłem w sklepiku jaką godzinke i przymierzyłem wszystko co było .. i : Według mnie zbroja JACKET WAVE-V NECK - pod każdym względem jest lepsza o bionica 2, - żółw sie dłuższy, dodatkowy protektor na szyje (super patencik i wogólę nie ogranicza ruchów) oprócz łokci i ramion(składa sie z 3 elemetów). Co do wykonania to nie ma do czego sie przyczepić. Materiał/siatka przewiewna. Co do wytrzymałości to trudno ocenić bo nie ma przecież testów porównawczych. Pod samym żółwiem jest siatka z czegoś podobnego do aluminium która ma służyć jako strefa zgnioty przy uderzeniu. Jeżeli chodzi o żółwia z pasem i ale bez szelek... to w moim wypadku to nie będzie działało ... bo po moją kurtką tekstylną przy ruchach na boki żółw nie dolega -> nie chroni tak jak przylegający do ciała.. co znika w momencie gdy są szelki .. będzie miało to też zastosowanie w zimie pod moją kurtką snowboardową gdzie człowiek troche bardziej sie giba.. W alpinie nie możesz kupić takich szelek, w dainese - tak) I jeszcze taki mały bajer - jakby "klatka piersiowa" podczas jazdy uciekała ci od pasa na brzyszku to masz takie sprytne rzepy którymi zpinasz te 2 elementy.. Każdy może sie z w/w argumentacją nie zgodzić ... więc radze wcześniej przymierzyć, pomacać i osądzić ... reszty zbroi nie będę oceniał bo dużo byłoby pisania .. każda ma coś ciekawego Ja bede skłaniał sie do tej zbroi ale w wersji bez ramion WAVE 2-3 NECK VEST.. bo nie jeżdżę na crosie a nie potrzebuje ramion... no i musze jeszcze podjechać tam z kaskiem i obczaić ten wynalazek z ochraniaczem szyi czy czasem nie bedzie przeszkadzał ... ale uważam że wszystko będzie OK.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 I jeszcze taki mały bajer - jakby "klatka piersiowa" podczas jazdy uciekała ci od pasa na brzyszku to masz takie sprytne rzepy którymi zpinasz te 2 elementy.. możesz jaśniej?? to tyczy sie tylko zbroi czy żółwia dainese wave też?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 możesz jaśniej?? to tyczy sie tylko zbroi czy żółwia dainese wave też?? Myślę że jeden telefon do sklepiku to wyjaśni, nawet podam ci telefon tel.(12) 416-92-10 Na pewno jest to przy zbroi w/w i tej bez rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi