megamega Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 :icon_mrgreen: fajnie to mnie upokoiliscie troszke - dobrze ze sa taki grupy jak wasza ktore biora pierwszakow pod skrzydła i daja szanse sprobowac przygody- no i dzieki za zaproszenie - zarazilam sie pomyslem i chetki nabralam - pogadam z moja drugo polowka i zobaczymy - jeszcze kwestia wyposazenia - nic nie mam nawet dobrego stroju jeszcze - czekam na motobazar w wawie 13 kwietnia - mam nadzieje zakupic tam wszytko co potrzebne...pozdrawiam i dzieki za szybkie odpowiedzi :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) czy 26 kwietnia jest juz pewna data wyjadu ??bo musze kierownika pomeczyc o 3 dni urlopu, ewentualnie zacząć myślec nad jakas choroba :biggrin: dobrze ze to tylko juz 6 tyg, praktycznie mam juz wszystko co potrzebne bedzie, runsztunek gotowy, tylko jeszcze olej w kardanie zmienic i klocki w tylnim hebelku....brakuje mi tylko cierpliwosci niestety P.S.Jak jest jeszcze z wymiana waluty, bo zastanawiam sie czy brac tylko złotóweczki czy moze pol na pol złotówki i ojro. Edytowane 13 Marca 2008 przez aftys6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 dobrze ze to tylko juz 6 tyg, praktycznie mam juz wszystko co potrzebne bedzie, runsztunek gotowy, tylko jeszcze olej w kardanie zmienic i klocki w tylnim hebelku....brakuje mi tylko cierpliwosci niestety To u mnie końca nie widać, łożyska, oleje, filtry, hamulce, opona…… jak pomyśle o gaźnikach :banghead: to mnie krew zalewa. Jeszcze kask muszę kupić, jak na złość zdrożał. Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Potwierdzam: 1. DATA WYJAZDU: 26.04 /sobota/ (zbiórka - Warszawa - parking przy OBI - Al. Krakowska) 2. Niezbędne wyposażenie: a) karimata b) śpiwór (namiotów nie zabieramy !!!) c) jedna osoba z większa powierzchnią ładunkową - APTECZKA - czekam na ochotnika (ja mam spory zestaw ratunkowy ale przyda się jedna apteczka wiecej) d) zapasowe świece do motocykla. e) zestaw naprawczy do kół - czyt.: łatki 3. Co do waluty - jeśli chodzi o Czechy to przy granicy a co do innych krajów to chyba ojro trza wziąć. 4. Dokument tożsamości. 5. Reszta wg uznania macie czas żeby się zaopatrzyć !!!! woolkan ---> nie łam sie mnie też przegląd czeka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 to ja sie zgłaszam na dodatkowa apteczke,mam 85 litrow w kuferkach i jade sam wiec apteczka sie napewno zmiesci,co do samego wyjazdu to my z lubelszczyzny dolaczymy do Was w trasie, tak zeby nie narzucac, czyli pewnie najprawdopodobniej w Piotrkowie Tryb. lub w Łodzi... zalezy jak bedziecie jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 to ja sie zgłaszam na dodatkowa apteczke,mam 85 litrow w kuferkach i jade sam wiec apteczka sie napewno zmiesci,co do samego wyjazdu to my z lubelszczyzny dolaczymy do Was w trasie, tak zeby nie narzucac, czyli pewnie najprawdopodobniej w Piotrkowie Tryb. lub w Łodzi... zalezy jak bedziecie jechac OK - więc temat drugiej apteczki załatwiony. Co do dobicia do grupy: jedziemy przez Piotrków więc spotkamy się na jakimś CPN-ie za Piotrkowem :Pszczegóły ustalimy telefonicznie przed wyjazdem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) a ja wygladam własnie za okna i sie zastnawiam czy koniec kwietnia bedzie dobrym terminem,mysle tez nad lancuchami na kola :icon_mrgreen: kto wie czy nie zasypie, tozto dopiero koncowka kwietnia bedzie.... a tak w temacie wyjazdu,czy wykupujecie dodatkowe ubezpieczenia, jak tak to jakie ??czy moze nasze sa juz wazne w calej UE ?? proponuje 5 kwietnia spotkanie zapoznawcze na rozpoczecie sezonu w Starej Iwnicznejmy sie pewnie pojawimy jak nie zasypie :D a od stolicy to rzuc kamieniem Edytowane 19 Marca 2008 przez aftys6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 proponuje 5 kwietnia spotkanie zapoznawcze na rozpoczecie sezonu w Starej Iwnicznejmy sie pewnie pojawimy jak nie zasypie :icon_mrgreen: a od stolicy to rzuc kamieniem chętnie - ale może przełożymy ten 5 kwietnia - akurat mam kurs :wink: a chciałbym być - może tydz później?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autochton Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 A może, w związku z tym, iż termin wielkimi krokami się zbliża zaczniemy uaktualniać listę wyjazdową?Bo osób przewija się dużo w temacie a konkretów brak :icon_exclaim:Viga, kolego organizatorze, hi, hi, zacznij raz jeszcze. Mnie możesz liczyć w dwóch osobach, na dwóch motorkach. Czyli Autochton i Daddy.A pogoda faktycznie mało fajna.I ja jestem za przeniesieniem spotkania, bo będę w Bułgarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 A może, w związku z tym, iż termin wielkimi krokami się zbliża zaczniemy uaktualniać listę wyjazdową?Bo osób przewija się dużo w temacie a konkretów brak ;)Viga, kolego organizatorze, hi, hi, zacznij raz jeszcze. Mnie możesz liczyć w dwóch osobach, na dwóch motorkach. Czyli Autochton i Daddy.A pogoda faktycznie mało fajna.I ja jestem za przeniesieniem spotkania, bo będę w Bułgarii. oki, oki..... AKTUALNA LISTA: 1. vigaCMHQ - vt6002. woolkan3. earl ???? - rozumiem, że jedzie4. morus705. aftys6 - deuville6. marcin - gsx 1400 ( na 50 %)7. Florek + Kasia - gsxf6008. Autochton - KZ 1000 POLICE9. Daddy DOpisywać się !!! pzmiętając o metodzie kopiuj/wklej całej listy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 teamt troche ucichł ale mam nadzieje ze nikt nie zrezygnuje :) za tydzien biore sie za zmiane olejów, swiec itd.Wmontuje tez gniazdko zapalniczki, przyda sie do podpiecia ladowarki do akumulatorkow do aparatu no i do komórki.Jeszcze tylko spiworek zakupic nowy bo moj juz wyslyzony i zlachany.No i pozostaje cierpliwie czekac.Ale jak tu wytrzymac te 5 tyg. Strasznie mnie ta pogoda martwi, mam nadzieje ze juz lada moment sie prawdziwa wiosna zacznie bo wole nie myslec jakby taka podroz wygladala przy plus 5 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 ...za tydzien biore sie za zmiane olejów, swiec itd... Ja też oddaję sprzęt w tym tygodniu do serwisu, niestety kroi się większa robota :D więc trochę bedzie mnie to kosztowało.Co do wyjazdu to próbuję namówić jeszcze paru kumpli na naszą eskapadę. W każdym razie ja jadę na 100%. Może powinniśmy powoli zacząć szukać jakiś miejscówek w Budapeszcie? Rozumiem, że kempingów nie bierzecie pod uwagę? Mam straszną ochotę wypróbować nowy namiot no ale trudno.Pogodą się nie przejmuj, podobno w tym roku ma być wyjątkowo goracy maj.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Kempingi odpadają - musi być dach nad głową. Ja zarezerwuje nocleg w Pradze.Ktos chętny do rezerwacji w Budapeszcie?? Kupiłem przewodnik po Węgrzech :banghead: , mogę napisać parę maili w sprawie miejscówek. Jeżeli ktoś ma jakieś sprawdzone adresy to chetnie skorzystamy. Tylko pytanie co nas interesuje? Jaka kasa i jakie warunki są akceptowalne? Rozumiem, że niektórzy wybierają się z partnerkami, więc pewnie woleliby dwójki? Czy interesuje nas tylko nocleg w Budapeszcie czy też bierzemy pod uwagę zatrzymanie się w drodze powrotnej w Egerze czy Tokaju? W googlach wyskakuje np. coś takiego http://www.budapeszt.com.pl/dohany/index_pl.php 14 E za osobę co wy na to?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) wg mnie w graniocach 10 ojro mozna juz znalezc pozadne kwatery.Co do noclegu to moze lepeij ciut dalej od Budapesztu, moze jakies okoliczne gospodarstwa agro w pobliskich wsiach, zawze bedzie taniej.Ewentualnie w Tokaju, przy okazji skosztujemy lokalnych wyrobów :buttrock: A propos na ile dni jedziemy :biggrin: mam nadzieje ze nie krocej jak 5 :icon_twisted: Ciekawa stronka i fajne zdjecia, az chce sie jechac :-) Edytowane 22 Marca 2008 przez aftys6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Ja też oddaję sprzęt w tym tygodniu do serwisu, niestety kroi się większa robota :banghead: więc trochę bedzie mnie to kosztowało.Co do wyjazdu to próbuję namówić jeszcze paru kumpli na naszą eskapadę. W każdym razie ja jadę na 100%. Może powinniśmy powoli zacząć szukać jakiś miejscówek w Budapeszcie? Rozumiem, że kempingów nie bierzecie pod uwagę? Mam straszną ochotę wypróbować nowy namiot no ale trudno.Pogodą się nie przejmuj, podobno w tym roku ma być wyjątkowo goracy maj.Pzdr Kempingi odpadają - musi być dach nad głową. Ja zarezerwuje nocleg w Pradze.Ktos chętny do rezerwacji w Budapeszcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi