LukaszXVS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam Jezeli juz był taki temat to sorka ale za 5h wyjezdzam kupic v-stara i jeszcze musze isc przyszykowac auto wiec nie mam czasu przegladac forum. Kupuje moto sprowadzone ze stanow i nie zarejestrowane... napiszcie jakie dokumenty musze dostac od sprzedajacego aby go w polsce zarejestrowac i jaki to mniej wiecej koszt (moze mi zbije z ceny na konto rejestracji), pytam poniewaz wszystkie moto jakie do tej pory kupilem byly zajerestrowane w polsce wiec nie bylo problemow (dowod rej. PZU, karta pojazdu, umowa) Prosze o pilna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 jesli papiery beda na ciebie to: akt wlasnosci tittlefaktura vat z salonuclo i vat idziesz i rejestrujesz moto jesli papiery beda na inna osobe to:akt wlasnosci na te osobefakture vat z salonu na te osobeclo i vat na te osobe od tej osoby dostajesz albo fakture vat na ciebie wtedy idziesz i rejestrujesz moto, jesli nie fakture vat musiscie spisac umowe kupna sprzedazy, wtedy idziesz placisz PCC 2%(podatek od czyności cywilno prawnych) i rejestruejsz moto. potem nie jest to potrzebne do rejestracji musisz zlozyc PIT25 tak zwane zwolnienie z vatu (bo vat za motocykl oplaciles na granicy razem z clem lib ten gosc to zrobil) podatek PCC placisz tylko jak jest umowa kupna sprzedazy. jesli jest faktura vat nic nie placisz tylko rejestrujesz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ale ty napisałes odnośnie nowego moto, a jak bedzie wygladala sprawa z uzywanym? ja bede brał moto z 2005r, koles go sprowadził i sprzedaje jeszcze nie zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi