Bartekk Opublikowano 9 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2003 Mam pytanie ile jest wart oryginalny sprawny iskrownik. Skoro cena zwykłego zapołou do Komara to ok 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 9 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja za sprawny iskrownik tylko bez kondensatora i podkówki zaslaniajacej na bajzlu w Lodzi dalem 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 9 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2003 kolego, proponuje zlozyc iskrownik samemu, duzo wiekszym skarbem jest mocny wirnik, tzn z mocnym jeszcze magnesem. A zrobic lozyskowanie to potrafi przeciez kazdy. To nie jest tak pieknie, ze iskrownik jak daje iskre na opowietrzu, to ja da w komorze spalania. Ja nie dalbym 100 za iskrownik, ale dalbym 50 za dobry wirnik.Moj sposob na sprawdzanie czy magnes jest dobry:Przykladam do magnesu kombinerki i podnosze go. Jak sie trzyma pewnie, to iskra bedzie job twoju mac. A jak tak ledwo ledwo, to i iskra taka bedzie.Jak magnes sie nie klei do kombinerek, to zapomnij o iskrze.i tu niestety konkluzja - przez okolo 15 lat doswiadczen z jankami, tylko 3 czy 4 razy natkanalem sie na taki zajefajny wirnik. A sposobu na regeneracje nie znam. Jak beda zainteresowani to podam moj patent na sprezynki przyspieszacza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 14 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2003 Dzięki za odpowiedzi ale ja niechce kupowac iskrownika tylko sprzedać. Mój iskrownik daje iskre i Junak pali od kopa la epali tez świece i to mnie denerwuje. Ktos mi nie dawno powiedizął że taki sprawny iskrownik jest wart ok 400zł. Sama obudowe chciał mi kolega sprzedac za 40zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 14 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2003 iskrownik pali swiece????????????????? lojezuuu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 15 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2003 Witam Szable:"kolego, proponuje zlozyc iskrownik samemu, duzo wiekszym skarbem jest mocny wirnik, tzn z mocnym jeszcze magnesem. A zrobic lozyskowanie to potrafi przeciez kazdy. " Z tym zachęcaniem do samodzielnego składania to bym troche przystopował... Bardzo łatwo jest uszkodzić wirnik, a z nimi wiadomo jak jest dzisiaj, jest ich poprostu bardzo mało.Jeśli chodzi o łożyskowanie to nie jest to taki proste jak mówisz.Najtrudniej jest zdjąć stare bieżnie nieuszkadzając wirnika,a o to wbrew pozorom bardzo łatwo.Czasami trzeba kilka razy zdjąć bieżnie i dołożyć lub odjąć podkładek dystansowych tak żeby po złożeniu ani nie było luzu ani nie było za ciasno.Koszty iskrownika w Łodzi na motobazarze to 250zł (regenerowanego).Co do regeneracji wirników to był kiedyś o tym artykuł w ŚM, robi jakiś gość już nie pamiętam skąd i robi to nie tylko do Junaków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi