Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no witam

problem mam z odpaleniem bandziora, p[ostal troche w garazu i nie zagadal wczoraj? co moze byc przyczyna?? odpalac go jakos specjalnie po dlozszym czasie postoju ?? nie ukrywam ze troche wilgotno jest w garazu

bandziory nie lubią wilgoci, ale bez przesady....... przy dłuższym postoju mogło odparować paliwo z gaźników, może wystarczy dłużej pokręcić :)

bandziory nie lubią wilgoci, ale bez przesady....... przy dłuższym postoju mogło odparować paliwo z gaźników, może wystarczy dłużej pokręcić :)

no nie chcialem z kolei zalac swieczek,a czy jest jakis konkretny "wymiar" iskry?? bo sprawdazlem swiece jak wykrecilem i cos tam iskrzylo

pytanko, ktoś regulował może twardość zawieszenia w domowych warunkach ??

przód -bardziej wkręcone śruby czyli co... twardszy??

i tył tzw. skrocenie sprężyny utwardza zawieszenie o.k, a do czego jest taki regulator z czterostopniową skalą

widoczny od spodu amortyzatora :)

wie ktoś może cuś ?? czy service.

Motocykl był trochę za miękki, ale takie miał ustawienia w niemieckim serwisie, próbuje coś polepszyć w trakcji

dlatego pytam.... :D

no nie chcialem z kolei zalac swieczek,a czy jest jakis konkretny "wymiar" iskry?? bo sprawdazlem swiece jak wykrecilem i cos tam iskrzylo

no jak iskrzyło to dopszsz, niestety nie słyszałem o rozmiarze iskry.

pokręć bez ssania chwile, potem otwórz ssanie i powinno pójść, żeby Ci nie zabrakło tylko pradu

lepiej podepnij duzo baterie przewodami może być samochodowa :crossy:

pytanko, ktoś regulował może twardość zawieszenia w domowych warunkach ??

przód -bardziej wkręcone śruby czyli co... twardszy??

i tył tzw. skrocenie sprężyny utwardza zawieszenie o.k, a do czego jest taki regulator z czterostopniową skalą

widoczny od spodu amortyzatora :)

wie ktoś może cuś ?? czy service.

Motocykl był trochę za miękki, ale takie miał ustawienia w niemieckim serwisie, próbuje coś polepszyć w trakcji

dlatego pytam.... :D

no jak iskrzyło to dopszsz, niestety nie słyszałem o rozmiarze iskry.

pokręć bez ssania chwile, potem otwórz ssanie i powinno pójść, żeby Ci nie zabrakło tylko pradu

lepiej podepnij duzo baterie przewodami może być samochodowa :crossy:

kiedys w XJ podkrecalem twardosc z tylu i im nizsza wartosc na amorze to twardszy byl, mam nadzieje ze oto ci chodzilo :)

a moze gzdies jakos paliwo nie dochodzic????

Edytowane przez kondorio

Joey69 na żadnej polskiej jeździe mnie nie ma, albo o czymś nie wiem :P

to skoro Cie tam nie ma to jakis koles buchnal Ci fotke i dal jako swoja tylko kurde nie pamietam jakie to bylo moto tam jak bede mial czas i poszukam to powiem :)

co sie moze stac kiedy moj motor stoi w garazu nie ogrzewanym ma otwarte okna by byl przeciag i przykryty kocem a on jets caly mokry i to bym powiedzial nawet dosc mocno kumpla GS stoi obok i ma narzute specjalna i jets to samo

moze cos sie stac?

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."

co sie moze stac kiedy moj motor stoi w garazu nie ogrzewanym ma otwarte okna by byl przeciag i przykryty kocem a on jets caly mokry i to bym powiedzial nawet dosc mocno kumpla GS stoi obok i ma narzute specjalna i jets to samo

moze cos sie stac?

Pewnie, może pordzewieć ... ten kocyk nie pozwala nawet wyschnąć moto kiedy nie pada.

A czemu garaż ma pootwierane okna? :biggrin: Przeca się to kłóci z normalnym rozumieniem garażu jako ochrony przed wiatrem, deszczem, śniegiem, gradem ... etc.

Smoku

A czemu garaż ma pootwierane okna? :biggrin: Przeca się to kłóci z normalnym rozumieniem garażu jako ochrony przed wiatrem, deszczem, śniegiem, gradem ... etc.

Może rodzina jaskółek zrobiła lepiankę pod sufitem :)

A z tymi oknami to rzeczywiście. Lepiej pozamykać, to wilgoci nie będzie i się temp. podniesie.

Panowie i Panie.

Zastanawiam się nad zmiana tłumika na wiosnę.

No i mam taki problemik, że z kasą bedzie trochę cienko, a wiadomo, trzeba jeszcze zrobić potem regulacje.

Czy tlumiki polskiej produkcji pojawiajace sie na allegro bylyby OK? Czy lepiej kupic markowy a uzywany?

Ile Wasi mechanicy biora za synchro i regulacje???

pozdro

Truemaker. Ja w ostatnich dniach również szukałem tłumika w rozsądnej cenie.

Co znalazłem:

http://www.fuelexhausts.com/

Najtańszy " Budget Stainless Round" na ebay.co.uk sprzedają za £99, za przesyłkę do PL "krzyczą" £45. Jesli masz kogoś na wyspach, to płacisz 10£, a znajomek wysyła Ci za ok. 15£ do Polski (kurier na londynek.net).

Na ebay.de znalazłem Leo Vince'y po 220 EUR, nówki.

Barracuda http://www.barracuda-exhaust.com/ po 175 EUR.

Panowie i Panie.

Zastanawiam się nad zmiana tłumika na wiosnę.

No i mam taki problemik, że z kasą bedzie trochę cienko, a wiadomo, trzeba jeszcze zrobić potem regulacje.

Czy tlumiki polskiej produkcji pojawiajace sie na allegro bylyby OK? Czy lepiej kupic markowy a uzywany?

Ile Wasi mechanicy biora za synchro i regulacje???

pozdro

Nowe to nowe niby ale jak dla mnie to ja bym zabral markowy taki np jak Akrapovic czy yosi ale uzywke

Joey, jeśli mówisz o moim avatarze, to ja znalazłem go gdzieś tam na google :smile:

a no chyba ze tak to w takim razie nie ma problemu :icon_eek:

no t bece musial pozmykac okna a moze zaczne od wstawienia szyby xD bo tkaie male okienko mialo byc by jakas cyrkulacja byla:)

no teraz motor lezy odkryty bez koca bo kurde kapalo z niego niezle a chlodno bylo w nim wic ku*wa dziwilo mnie to bo nawet inne elemnty jak wieszaki czy stelarze byly rownierz mokre chu*owa sprawa

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."