gumbej Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 no witam problem mam z odpaleniem bandziora, p[ostal troche w garazu i nie zagadal wczoraj? co moze byc przyczyna?? odpalac go jakos specjalnie po dlozszym czasie postoju ?? nie ukrywam ze troche wilgotno jest w garazu bandziory nie lubią wilgoci, ale bez przesady....... przy dłuższym postoju mogło odparować paliwo z gaźników, może wystarczy dłużej pokręcić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 bandziory nie lubią wilgoci, ale bez przesady....... przy dłuższym postoju mogło odparować paliwo z gaźników, może wystarczy dłużej pokręcić :) no nie chcialem z kolei zalac swieczek,a czy jest jakis konkretny "wymiar" iskry?? bo sprawdazlem swiece jak wykrecilem i cos tam iskrzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 pytanko, ktoś regulował może twardość zawieszenia w domowych warunkach ??przód -bardziej wkręcone śruby czyli co... twardszy??i tył tzw. skrocenie sprężyny utwardza zawieszenie o.k, a do czego jest taki regulator z czterostopniową skaląwidoczny od spodu amortyzatora :) wie ktoś może cuś ?? czy service.Motocykl był trochę za miękki, ale takie miał ustawienia w niemieckim serwisie, próbuje coś polepszyć w trakcjidlatego pytam.... :D no nie chcialem z kolei zalac swieczek,a czy jest jakis konkretny "wymiar" iskry?? bo sprawdazlem swiece jak wykrecilem i cos tam iskrzylo no jak iskrzyło to dopszsz, niestety nie słyszałem o rozmiarze iskry.pokręć bez ssania chwile, potem otwórz ssanie i powinno pójść, żeby Ci nie zabrakło tylko pradulepiej podepnij duzo baterie przewodami może być samochodowa :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) pytanko, ktoś regulował może twardość zawieszenia w domowych warunkach ??przód -bardziej wkręcone śruby czyli co... twardszy??i tył tzw. skrocenie sprężyny utwardza zawieszenie o.k, a do czego jest taki regulator z czterostopniową skaląwidoczny od spodu amortyzatora :) wie ktoś może cuś ?? czy service.Motocykl był trochę za miękki, ale takie miał ustawienia w niemieckim serwisie, próbuje coś polepszyć w trakcjidlatego pytam.... :Dno jak iskrzyło to dopszsz, niestety nie słyszałem o rozmiarze iskry.pokręć bez ssania chwile, potem otwórz ssanie i powinno pójść, żeby Ci nie zabrakło tylko pradulepiej podepnij duzo baterie przewodami może być samochodowa :crossy: kiedys w XJ podkrecalem twardosc z tylu i im nizsza wartosc na amorze to twardszy byl, mam nadzieje ze oto ci chodzilo :) a moze gzdies jakos paliwo nie dochodzic???? Edytowane 21 Stycznia 2008 przez kondorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Joey69 na żadnej polskiej jeździe mnie nie ma, albo o czymś nie wiem :icon_razz: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Kondorio zmien sobie sobie moto w profilu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Joey69 na żadnej polskiej jeździe mnie nie ma, albo o czymś nie wiem :P to skoro Cie tam nie ma to jakis koles buchnal Ci fotke i dal jako swoja tylko kurde nie pamietam jakie to bylo moto tam jak bede mial czas i poszukam to powiem :) co sie moze stac kiedy moj motor stoi w garazu nie ogrzewanym ma otwarte okna by byl przeciag i przykryty kocem a on jets caly mokry i to bym powiedzial nawet dosc mocno kumpla GS stoi obok i ma narzute specjalna i jets to samo moze cos sie stac? Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Joey, jeśli mówisz o moim avatarze, to ja znalazłem go gdzieś tam na google :P Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Kondorio zmien sobie sobie moto w profilu :wink: mowisz masz :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 co sie moze stac kiedy moj motor stoi w garazu nie ogrzewanym ma otwarte okna by byl przeciag i przykryty kocem a on jets caly mokry i to bym powiedzial nawet dosc mocno kumpla GS stoi obok i ma narzute specjalna i jets to samo moze cos sie stac? Pewnie, może pordzewieć ... ten kocyk nie pozwala nawet wyschnąć moto kiedy nie pada. A czemu garaż ma pootwierane okna? :biggrin: Przeca się to kłóci z normalnym rozumieniem garażu jako ochrony przed wiatrem, deszczem, śniegiem, gradem ... etc. Smoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A czemu garaż ma pootwierane okna? :biggrin: Przeca się to kłóci z normalnym rozumieniem garażu jako ochrony przed wiatrem, deszczem, śniegiem, gradem ... etc.Może rodzina jaskółek zrobiła lepiankę pod sufitem :)A z tymi oknami to rzeczywiście. Lepiej pozamykać, to wilgoci nie będzie i się temp. podniesie. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panowie i Panie. Zastanawiam się nad zmiana tłumika na wiosnę. No i mam taki problemik, że z kasą bedzie trochę cienko, a wiadomo, trzeba jeszcze zrobić potem regulacje. Czy tlumiki polskiej produkcji pojawiajace sie na allegro bylyby OK? Czy lepiej kupic markowy a uzywany? Ile Wasi mechanicy biora za synchro i regulacje??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Truemaker. Ja w ostatnich dniach również szukałem tłumika w rozsądnej cenie.Co znalazłem:http://www.fuelexhausts.com/Najtańszy " Budget Stainless Round" na ebay.co.uk sprzedają za £99, za przesyłkę do PL "krzyczą" £45. Jesli masz kogoś na wyspach, to płacisz 10£, a znajomek wysyła Ci za ok. 15£ do Polski (kurier na londynek.net).Na ebay.de znalazłem Leo Vince'y po 220 EUR, nówki.Barracuda http://www.barracuda-exhaust.com/ po 175 EUR. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panowie i Panie. Zastanawiam się nad zmiana tłumika na wiosnę. No i mam taki problemik, że z kasą bedzie trochę cienko, a wiadomo, trzeba jeszcze zrobić potem regulacje. Czy tlumiki polskiej produkcji pojawiajace sie na allegro bylyby OK? Czy lepiej kupic markowy a uzywany? Ile Wasi mechanicy biora za synchro i regulacje??? pozdro Nowe to nowe niby ale jak dla mnie to ja bym zabral markowy taki np jak Akrapovic czy yosi ale uzywke Joey, jeśli mówisz o moim avatarze, to ja znalazłem go gdzieś tam na google :smile: a no chyba ze tak to w takim razie nie ma problemu :icon_eek: no t bece musial pozmykac okna a moze zaczne od wstawienia szyby xD bo tkaie male okienko mialo byc by jakas cyrkulacja byla:) no teraz motor lezy odkryty bez koca bo kurde kapalo z niego niezle a chlodno bylo w nim wic ku*wa dziwilo mnie to bo nawet inne elemnty jak wieszaki czy stelarze byly rownierz mokre chu*owa sprawa Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 macie jakiegos pomysla albo patent na polepszenie swiatel w bandziorze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi