>ENDUROS*600< Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow!!!Mam wielka prosbe o porade otoz czy jest moziliwe zeby w przednim zawieszeniu gorna polka sie przestawila wobez dolnej, poniewaz po ostatniej wywrotce motorkiem w lesie na lewa strone dostrzeglem ze gorna polka wtedy gdy kolo jest prosto jest delikatnie przekrzywiona w lewo co wplywa bardzo negatywnie na prowadzenie moto , prosze o porade co moglo sie takiego tam stac i jesli polka sie przestawila to jak to naprawic Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i informacje :icon_mrgreen: Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nie bój bidy. Zjawisko przestawienia lag i przekoszenia półek jest normalne po ambitniejszych glebach i kontaktach osobistych z krajobrazem. Lepiej żeby się zawieszenie przestawiało, niż gięło.Postaw motocykl na "taborecie", poluzuj śruby mocujące lagi w półkach, śrubę dociskająca górną półkę do sztycy i pozwól zawieszeniu się rozluźnić. W razie potrzeby nastaw koło kolanami (jak w rowerze).Koło nie może dotykać ziemi, ofkors.Następnie dokręcamy w kolejności:- śruby dolnej półki, - śrubę mocującą górną półkę do sztycy,- śruby górnej półki.Wsjo. Powodzenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ok dzieki wielkie za pomoc :icon_mrgreen: Jutro zastosuje ten zabieg i napisze czy wszystko wrocilo do normy :icon_mrgreen: Jeszcze raz wielkie dzieki :icon_razz: Koledzy jeszcze tak przy okazji nasuwa mi sie jedno pytanie a mianowicie czy przy tym ewentualnym nastawianiu kola kolanami jest jakis skuteczny sposob aby to zrobic jak najbardziej efektownie , bo tak na oko to chyba nie za bardzo bedzie najdokladniej A i jeszcze jedno czy jak poluzuje te sruby mocujace lagi do polek to czy lagi mi nie wyjada z kolem na dol ?????Bo podobno moto ma stac w powietrzu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) poco ta cala ceregiela z odkecaniem ?? wystarczy zaprzec przednie kolo prawa strona o murek lub slupek ( albo je zablokowac aby na boki sie nie przesuwalo) i szarpnac kilka razy kiera w prawo powinno sie naprostowac , a czy jest idealnie prosto okaze sie w jezdzie , jak cos nie prosto to powtorka z rozrwyki z odpowiedniej strony. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ok dzisiaj zrobilem dokladnie to co poradzil mi Tomek Kulik i wszystko jest juz w porzadkuJeszcze raz dzieki panie Tomku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ok dzisiaj zrobilem dokladnie to co poradzil mi Tomek Kulik i wszystko jest juz w porzadkuJeszcze raz dzieki panie Tomku!!!Cieszę się, że się udało :icon_exclaim: :icon_mrgreen: Jesteś dobrze wychowanym młodym człowiekiem, więc następnym razem pisz/mów mi po imieniu.Pozdrawiam i życzę dobrej pogody.Tomek :icon_exclaim: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi