Skocz do zawartości

przesylki z Anglii do Polski

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuje osob, ktore wiedza ile mniej wiecej wynosi koszt przesylki paczki wiekszych gabarytow, to znaczy silnika lub ramy, czyli kilkadziesiat kilogramow, z rejonow Londynu np do Warszawy, albo czy ktos moze polecic uczciwa i tania firme zajmujaca sie takimi sprawami, bo sprzedawaca w e-bay.co.uk nie wysyla poza U.K. swojego towaru.

Pozdrawiam

Witam,

poszukuje osob, ktore wiedza ile mniej wiecej wynosi koszt przesylki paczki wiekszych gabarytow, to znaczy silnika lub ramy, czyli kilkadziesiat kilogramow, z rejonow Londynu np do Warszawy, albo czy ktos moze polecic uczciwa i tania firme zajmujaca sie takimi sprawami, bo sprzedawaca w e-bay.co.uk nie wysyla poza U.K. swojego towaru.

Pozdrawiam

z tego co wiem, to kwoty sa kolosalne:(....napisz mi na PW ile kg i rozmiar, a ja sie dla Ciebie dowiem dokladniej , pozdr :)

Czlowieku, jak chcesz wyslac rame to koszt bedzie ponad 100 funtow. :wink:

Poszukaj w internecje firm transportowych ( male busy ) co woza rozne towary i oni Ci to przywioza.

Za motocykl ( caly ) chca 160 funtow :)

Ewentualnie zapytaj Myciora z forum bo On wozi do Polski czesto sprzety i moglby, przy okazji, wziac Twoja rame :crossy:

ISRA: 27062
SREU: 614

Cholera, gdybym znal ciezar tej ramy to bym wiedzial dokladnie, mam firme, ktora do 50 kg bierze 50 funtow, a potem za kazdy kilogram 1 funciaka wiecej, wiec jak rama wazy 75 to biora 75 funciakow, ale kurna nikt mi nie potrafi powiedziec ile wazy ta cholerna rama :flesje: A Angol na e-bay nie raczy nawet odpisal "pocaluj mnie w du...e, mimo , ze jestem jedynym zainteresowanym ta jego aukcja :crossy:

Ile wazy rama w przecietnym scigu, jest to aluminium , plisss, pomozcie, bo aukcja konczy sie jutro, a ja nie wiem jaka podjac decyzje :icon_mrgreen:

Ja wysyłałem paczki przed świętami z Londynu do Bydgoszczy (razem 76kg) płaciłem razem za 4 duże kartony ok.78GBP. Firma liczy 20GBP za pierwsze 15kg a później 0.95 za każdy następny kilogram. Firma to Green Express z bazą w Slough. odbierają spod domu i dostawa do domu w PL. Przekazują to innej firmie kurierskiej która dowozi to w PL na dany adres. W moim przypadku to była Siódemka. W sumie to sam odebrałem z bazy "7" bo spieszyło mi się gdyż w paczkach były częsci, akcesoria i narzędzia do HD.

Z ramą motocykla nie powinno byc problemu. Jak pakowaliśmy paczki do Van`a to wdziałem że wieźli wyposażenie siłowni czy coś - wygładało jak bieżna elektroniczna i rowerek. Są też firmy które się ogłaszają że wożą motocykle i częsci.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Czolem!

Ram sie nie wymienia jako czesci.

Musisz te rame przerejestrowac z Anglii do PL jak normalny motocykl.

Pozdrawiam

czyli musze wyrejestrowac sprzet ten obecny, przelozyc osprzet do nowej ramy i zarejestrowac po prostu drugi motocykl, a wiec reszta formalnosci taka jak w innych tematach o sprowadzaniu moto z Anglii do Polski ????

Czolem!

Tak w teorii jest. Nigdy tego nie robilem, ale gdy kupilem swoja WSK 175, to ona miala wlasnie inna rame niz w dokumentach. Mialem fakture zakupu ramy z numerami z lat '80 i w urzedzie nie chcieli mi tego zarejestrowac, twierdzac, ze rama to jedyny element, ktory nie jest traktowany jak czesc wymienna motocykla. A mialem dokumenty swiadczace, ze jako czesc zostala kupiona (nigdy ta rama nie byla zarejestrowana jako pojazd). O motocyklu stanowi rama i jej numery. Mozesz wszystko wymienic w moto, ale rama stanowi o jego rejestracji.

Czyli teoretycznie rzecz biorac, przerzucasz wszystkie graty w nowa rame i rejestrujesz motocykl jak zwykly sprzet sprowadzony z Anglii. Musisz byc jednak pewny, ze na gola rame masz wszystkie niezbedne do rejestracji angielskie dokumenty, jakie dostajesz na sprowadzany pelnosprawny motocykl.

Pozdrawiam

Dzieki Zbyszek, juz zdarzylem sie dowiedziec, ale cos Anglik nie chce ze mna konwersowac regularnie, bo aukcja sie konczy zaraz i pewnie chce mi wypchnac, bo widzi , ze mi zalezy :)

Rama jednak nie ma blokady skretu, niby jest z calego moto, ale albo probowali ja okrasc, albo miala glebe i to mi zle pachnie, ale cena jest zawsze kuszaca jak dla szarego Polaka, no nic szukam dalej :)

Dzieki za pomoc dobrzy ludzie :)