Skocz do zawartości

jak podłączyć regulator napięcia

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Kupiłem około 2miesiące temu na allegro regulator napięcia identyczny jak na tej aukcji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=289569769

Mam pytanie jak go podłączyć ponieważ wcześniej miałem regulator z którego wychodził tylko jeden kabel który podpinało się pod+ co leci do świateł i było ok.Gość z allegro powiedział że ma regulator do WR i to dokładnie do rocznika 2000 ale nie było go na aukcji więc się umówiliśmy poza allegro(błąd).Regulator przyszedł tylko zamiast jednego kabelka jest takie o to wyjście na kilka wsuwek.Jak to podłączyć,czy coś się mostkuje?Chce puścić nim tylko i wyłącznie światła.Motocykl to Husqvarna WR 250 2000r.

Tak to u mnie wygląda.

http://img169.imageshack.us/img169/9216/re...eciadowrly2.jpg

Hmm, dziwne z tym twoim regulatorem co ma jeden kabel do wszystkiego, daje do ustabilizowania i odbiera w jednym... :D U mnie to było tak że instalacja jak w full(CR) tyle że z dodatkiem. W zapłonie o jedną cewkę wiecej niż w cr która produkowała i podawała prąd niezależnie od całej reszty. Jak odłączałem tą co nie potrzebne to zauważyłem że jedna wtyczka ma wszystko co potrzebne do działania elektrycznego a dwa kable od tej dodatkowej cewki dawała oddzielnie faze do ulicznego trybu jazdy.

Pozdrawiam

Edytowane przez Moto33

No rzeczywiście inaczej.To jak mam wyprowadzić prąd na światła z niego?U mnie jest moduł oddzielnie, także wszystko mam podłączone i wszystko chodzi tylko mam wolny kabel od świateł tz.+ i poprostu nie wiem jak podpiąć ten kabel aby były światła.Reszta instalacji jest fabryczna.Wcześniejszy regulator służył tylko do tego aby ten + ustabilizować.