Skocz do zawartości

zawory kinroad xt50q

speedy19
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czy wie ktoś jak w kinroad xt50q(Chopperek 4-suw)wyregulować zawory posiadając do tego narzędzia??? mam problem ponieważ lipne moto już po gwarancji a przegląd z ustawieniem zaworów trwający ok 5-10 min kosztuje bagatela 100zł... Szlak trafi te chińskie zlomy,plastikowe części z których są wykonane oraz serwisantów którzy naciągają ludzi!!!! Żółtki sobie tym skarpy powinni zarównać

U nas też 30 zeta za zawory a jak klien prawidłowo serwisuje to ma gratis.

100 zeta kosztuje kompletny przegląd w wymianą oleju i kontrolą całego pojazdu, czyszczeniem gaźnika.

Jeżeli ktoś podjeżdża z chińczykiem pierwszy raz po 4000 km to wyganiam z serwisu. bo analfabetom nie warto pomagać.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

dzięki wielkie. teraz przynajmniej wiem że to można taniej zrobić...ale nikt nigdy w życiu już mnie nie przekona do niefirmowego sprzętu tego rodzaju... motorki zupełnie nietrwałe nawet przy dobrym użytkowaniu...teraz 2 letniego na chodzie zamieniłbym na simsona... z jednej strony to ja was drodzy serwisanci rozumiem bo wiedza przecież kosztuje i że musicie bronić hooru sprzedawanego towaru... ale nikt mi nie zarzuci że kłamie mówiąc że są to sprzęty robione na ilość a nie na jakość... W sumie ja głąb sam się naciąłem bo po pierwsze najczęściej chińskie produkty mają nie najwyższą jakość a po drugie porównując taki sprzęt za 3700 z podobną yamahą za10000 można sie domyślić co jest lepsze... Teraz osobiście kupiłbym w tej kasie starszą hondzinę lub Yamaszkę.... Ale żeby ktoś sobie przypadkiem nie pomyślał że odradzam zakupu...:-)

Ja cię Piotrze Dutku rozumiem doskonale z tym przeciągniętym przebiegiem. To nie jest mój pierwszy motor więc exploatowałem go bez zarzutu... 1 nie muliłem go nigdy 2nie szalałem 3 nie przegrzewałem na dotarciu i nie jeżdziłem we dwoje 3 na serwis jeździłm regularnie a i tak po 2500km była do wymiany glowica tłok i pierścienie

A mój uraz do serwisów może tkwić w tym że mi wszystko co zepsute z łaską wielką naprawiali tak jakby to moja wina była... A żeby gwarancję uznali bo byl slaby to musiałem 4 razy zawozić go samochodem... a serwis jest ode mnie oddalony o 60km... a taki serwis mieli że niech ich drzwi ścisną... nawet ciśnieniomierza nie mieli żeby sprawdzić dopiero ja musiałem od kumpla mechanika skombinować i jak w chacie sprawdziłem to mi oczy z oczodołów wyskoczyły... 2,5 bylo ciśnienia w cylindrze a oni mi mówili że w cylindrze wszystko w porządku... jeśli już miałem żelazne dowody na awarie do z taką złością ten motor przyjęli...

Ale tak propo to jeśli by ktoś podał same normy wartości rozstępu szczelin na zaworach to kitu z oka by nie zjadł bo co komuś z norm jeśli się na tym nie zna... A mi tylko tego brakuje bo nie ma nawet w sprzedaży książek do tych motorków...Jeśli by się znalazł chętny do tego rodzaju pomocy to prosiłbym na mail [email protected] mogę dać słowo że danych kóre ewentualnie otrzymam nie wyświetę na forum i nie puszczę w obieg. Próbował się ktoś znaleźć na moim miejscu? Gdyby Taki ktoś jak Piotr Dudek znajdował się w okolicy to bym chętnie skorzystał ale jechać do niego ode mnie... To się mija z celem...