speedy19 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 czy wie ktoś jak w kinroad xt50q(Chopperek 4-suw)wyregulować zawory posiadając do tego narzędzia??? mam problem ponieważ lipne moto już po gwarancji a przegląd z ustawieniem zaworów trwający ok 5-10 min kosztuje bagatela 100zł... Szlak trafi te chińskie zlomy,plastikowe części z których są wykonane oraz serwisantów którzy naciągają ludzi!!!! Żółtki sobie tym skarpy powinni zarównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 A jak myślisz serwisanci mają żreć kit z okna?Zapłać stówę to Ci powiem albo kup nowego chińczyka i sobie sprawdź. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Piotrze stówka to rzeczywiście przesada u nas za takie rzeczy biorą po 30zł.A ty chłopcze speedy19 nie porywaj sie tak bo agresja i złość nic Ci tutaj nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 U nas też 30 zeta za zawory a jak klien prawidłowo serwisuje to ma gratis.100 zeta kosztuje kompletny przegląd w wymianą oleju i kontrolą całego pojazdu, czyszczeniem gaźnika.Jeżeli ktoś podjeżdża z chińczykiem pierwszy raz po 4000 km to wyganiam z serwisu. bo analfabetom nie warto pomagać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy19 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 dzięki wielkie. teraz przynajmniej wiem że to można taniej zrobić...ale nikt nigdy w życiu już mnie nie przekona do niefirmowego sprzętu tego rodzaju... motorki zupełnie nietrwałe nawet przy dobrym użytkowaniu...teraz 2 letniego na chodzie zamieniłbym na simsona... z jednej strony to ja was drodzy serwisanci rozumiem bo wiedza przecież kosztuje i że musicie bronić hooru sprzedawanego towaru... ale nikt mi nie zarzuci że kłamie mówiąc że są to sprzęty robione na ilość a nie na jakość... W sumie ja głąb sam się naciąłem bo po pierwsze najczęściej chińskie produkty mają nie najwyższą jakość a po drugie porównując taki sprzęt za 3700 z podobną yamahą za10000 można sie domyślić co jest lepsze... Teraz osobiście kupiłbym w tej kasie starszą hondzinę lub Yamaszkę.... Ale żeby ktoś sobie przypadkiem nie pomyślał że odradzam zakupu...:-) Ja cię Piotrze Dutku rozumiem doskonale z tym przeciągniętym przebiegiem. To nie jest mój pierwszy motor więc exploatowałem go bez zarzutu... 1 nie muliłem go nigdy 2nie szalałem 3 nie przegrzewałem na dotarciu i nie jeżdziłem we dwoje 3 na serwis jeździłm regularnie a i tak po 2500km była do wymiany glowica tłok i pierścienie A mój uraz do serwisów może tkwić w tym że mi wszystko co zepsute z łaską wielką naprawiali tak jakby to moja wina była... A żeby gwarancję uznali bo byl slaby to musiałem 4 razy zawozić go samochodem... a serwis jest ode mnie oddalony o 60km... a taki serwis mieli że niech ich drzwi ścisną... nawet ciśnieniomierza nie mieli żeby sprawdzić dopiero ja musiałem od kumpla mechanika skombinować i jak w chacie sprawdziłem to mi oczy z oczodołów wyskoczyły... 2,5 bylo ciśnienia w cylindrze a oni mi mówili że w cylindrze wszystko w porządku... jeśli już miałem żelazne dowody na awarie do z taką złością ten motor przyjęli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy19 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ale tak propo to jeśli by ktoś podał same normy wartości rozstępu szczelin na zaworach to kitu z oka by nie zjadł bo co komuś z norm jeśli się na tym nie zna... A mi tylko tego brakuje bo nie ma nawet w sprzedaży książek do tych motorków...Jeśli by się znalazł chętny do tego rodzaju pomocy to prosiłbym na mail [email protected] mogę dać słowo że danych kóre ewentualnie otrzymam nie wyświetę na forum i nie puszczę w obieg. Próbował się ktoś znaleźć na moim miejscu? Gdyby Taki ktoś jak Piotr Dudek znajdował się w okolicy to bym chętnie skorzystał ale jechać do niego ode mnie... To się mija z celem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi