czarnycbr Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam . Czy mozesz poradzic jaki stelaz zalozyc do moto? Jakas firma, model?Na poczatek bedzie tylko centralny kufer, o ile zaistnieje widmo dalekiego wypadu, dokupie boczne. Zastanawiam sie nad givi, zwlaszcza model ze swiatlami stopu bardzo mi sie podoba.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam. Co chodzi o stelaże to znalazłem w necie coś takiego, taniej się chyba nie da znaleźć: http://www.duh.pl/pokaz_subkat.php?id_kat=5&id_subkat=5 Druga sprawa w moim XX drżą lusterk przy szybkości żędu 160 km/h, czy u Was też coś takiego występuje? Koła mam wyważone, chyba że z oponą jest coś nie tak... I jeszcze przepalił mi się kolektor wydechowy, czy się komuś coś takiego zdarzyło? Pozdrawiam Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 U mnie też drży tylko lewe. Prawe mam oryginalne a lewe kupione z Allegro - myślałem że jakieś felerne jest ale widzę że nie tylko ja mam taki problem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam . Czy mozesz poradzic jaki stelaz zalozyc do moto? Jakas firma, model?Na poczatek bedzie tylko centralny kufer, o ile zaistnieje widmo dalekiego wypadu, dokupie boczne. Zastanawiam sie nad givi, zwlaszcza model ze swiatlami stopu bardzo mi sie podoba.Pozdrawiam.Tydzień temu kupiłem zestaw Givi: kufer Maxia N52 czarny matowy + stelaż pod kufer centralny z płytą. Całość wyszła za 780zł plus przesyłka, firma spod Wrocławia, podaję namiar: http://www.trekker.wroclaw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam,Z przykrością, po pięciu latach i kilkudziesięciu tysiącach przejechanych km rozstałem się z XX'em - najlepszym motocyklem jaki kiedykolwiek miałem. Moto stuprocentowo bezawaryjne, komfortowe, bezwibracyjne, piekielnie szybkie i wyjatkowo paliwożerne:)). Nastał czas zmian.Teraz Hayabusa' 2008 Do XX'a jednak jeszcze wrócę:banghead:) Pozdrawiam,even Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Moto stuprocentowo bezawaryjne, komfortowe, bezwibracyjne, piekielnie szybkie i wyjatkowo paliwożerne:))Po stwierdzeniu że moto wyjątkowo paliwożerne, przypuszczam że byłeś posiadaczem modelu gaźnikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Tak, to był model gaźnikowy:). 10 l/100km to standard, choć slyszałem, że XX pali 6-7l. Może i tak, ale wszystkie znane mi XX-y tak paliły. 8 litrów na setke to absolutne minimum. I tu dość ciekawe spostrzeżenie; Przy jeździe ze stałą predkością, niezależnie czy to jest 80, czy 200 km/h motocykl pali ok. 6l/100km. Autostrad jeszcze nie ma, ale przetestowałem to w innych miejscach europy:)) Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy0 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Moj xx 02 ostatnio jak jechalem na Czestochowe przy predkosci 120 spalil 5,8l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Mój jeżdżąc różnie (czyli normalnie jak na ten motor :icon_eek: ) przejeżdżam za 75 złoty (zawsze tyle mam do pełna) około 250 km. Rocznik 2001 na wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralforlik Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Mój po wymianie fitra pow. i regulacji gaźników i innych typu świece regulacji zaworów, zaczął palić 7l a wcześniej nie mniej niż 9 a teraz żeby 9 zassał to trzeba naprawdę dynamicznie jeździć. pozwoliłem sobie założyć wydechy przelotowe i spalanie nie wzrosło :lalag: wydaje mi się żeby x gaźnikowy spalił 6 l jest nie możliwe.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy0 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Kolega ma xx 96 i mowi ze pali mu 5,5 nie wiem czy to prawda ,jak kiedys bedziemy na trasie to sie sprawzdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Akurat wrocilem z malej "przejezdzki" i policzylem spalanie,mieszane; trasa (srednia predkosc 100-120) i na koniec 50 km autostrady (predkosc 260-290) i wyszlo na koniec 6,5 litra/100 bezyna 95 Okt.Czyli wtrysk jest naprawde oszczedny.Moja XX - rocznik 99 z wtryskiem, filtr powietrza K&N + wydechy firmy BOS z katalizatorami, przednia zebatka z 16 zebami.Dzieki tej zebatce, moto ma wiecej "pary" z dolu, dlatego nie musze jej tak meczyc na wysokich obrotach, zbiera sie elegancko.Po miescie prawie nie jezdze, tylko tyle aby jak najkrotsza droga sie z niego wydostac. A zeby wam pokazac jakie trasy preferuje, tutaj maly filmik nakrecony przez kolege na XX, to jest tzw. moja "domowa trasa" srednia predkosc lezy przy 120 km/h. http://de.youtube.com/watch?v=O4KOWo1aFKA a tutaj jeszcze inny filmik z tej samej trasy , inny kierowca; http://de.youtube.com/watch?v=38aaLFHRUYk&NR=1 Adam Edytowane 22 Maja 2008 przez SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A zeby wam pokazac jakie trasy preferuje, tutaj maly filmik nakrecony przez kolege na XX, to jest tzw. moja "domowa trasa" srednia predkosc lezy przy 120 km/h. http://de.youtube.com/watch?v=O4KOWo1aFKA a tutaj jeszcze inny filmik z tej samej trasy , inny kierowca; http://de.youtube.com/watch?v=38aaLFHRUYk&NR=1AdamFajna ściecha, nieźle pokręcona i przypuszczam że nawierzchnia bez zarzutów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Nie chce teraz klamac, ale dziury to jak tam jezdze od 4 lat, to jeszcze nie widzialem.Nawierzchnia jest naprawde perfekt, dlatego uwielbiam tamtedy jezdzic "na rozgrzewke". Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Powrócę jeszcze do tematu napinacza łańcuszka rozrządu, a konkretnie chcę się skonsultować z Wami koledzy, czy objawy jakie u mnie występują to właśnie przyczyna niewłaściwej pracy napinacza? Wygląda to następująco: przy krótkim, gwałtownym odkręceniu gazu na biegu jałowym słychać delikatne stuknięcie, szarpnięcie, ale wydaje mi się że bardziej słyszalne z lewej strony silnika. W czasie jazdy czasami słychać przy mniejszych obrotach jakby coś wchodziło w lekki rezonans. Byłem u mechanika, który stwierdził że to nic groźnego, być może napinacz i można jeszcze trochę pojeździć. Jest to XX model 2001 i ma 40 tys. przebiegu, jeżeli to napinacz to koszt w sumie niewielki i od jego wymiany chyba trzeba zacząć, tym bardziej że jak ktoś tu wcześniej pisał to bardzo częsta usterka W XX-sie. A czy możliwe że te odgłosy pochodzą od alternatora? Dzięki za wszelkie podpowiedzi! :icon_razz: Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi