KamilPL Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nie mogę uruchomić motoru ze startera. Mechanik mówi, że powodem mogą być Tarcze od rozrusznika, ale ja nie wiem nawet jak one wyglądają. Proszę o ich opisanie lub zdjęcia, a i jeszcze chciałbym się dowiedzieć gdzie je można kupić. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nie mogę uruchomić motoru ze startera. Mechanik mówi, że powodem mogą być Tarcze od rozrusznika, ale ja nie wiem nawet jak one wyglądają. Proszę o ich opisanie lub zdjęcia, a i jeszcze chciałbym się dowiedzieć gdzie je można kupić. Z góry dziękuje Za mało danych... Tarcze? Kto to wie co fachowiec miał na myśli...Opisz dokładniej objawy (rozrusznik się kręci..? silnik się kręci..?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilPL Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Za mało danych... Tarcze? Kto to wie co fachowiec miał na myśli...Opisz dokładniej objawy (rozrusznik się kręci..? silnik się kręci..?) Mały silniczek chodzi tylko tam zembatka [to chyba o to chodzi z tymi tarczami] za prądnicą przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Może tu chodzi o sprzegło rozrusznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mały silniczek chodzi tylko tam zembatka [to chyba o to chodzi z tymi tarczami] za prądnicą przepuszcza. Czyli rozumiem z tego ze sprzegielko jednokierunkowe rozrusznika nie zalapuje.Przy twojej wiedzy sam nic z tym nie rob.Jesli teraz mimo pogody potrzebujesz sprzecik to mechanik motocyklowy da rade ci to sprzegielko wymienic.Moto juz nie mlode i rolki w tym sprzegielku zbyt cudowne to juz nie sa. Jesli natomiast w te zimne dni nie potrzebujesz moto to daj sobie spokuj bo z nastaniem cieplejszych dni problem sam zniknie.Poprostu gesty olej.A jesli masz w silniku mineralny to tym gorzej to sprzegielko dziala. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilPL Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Dzięki. :(A i mam jaki olej byście polecali do Hondy VT 500? Edytowane 16 Grudnia 2007 przez KamilPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi