Skocz do zawartości

Proszę o POMOC !!!

KamilPL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę uruchomić motoru ze startera. Mechanik mówi, że powodem mogą być Tarcze od rozrusznika, ale ja nie wiem nawet jak one wyglądają. Proszę o ich opisanie lub zdjęcia, a i jeszcze chciałbym się dowiedzieć gdzie je można kupić.

Z góry dziękuje

Nie mogę uruchomić motoru ze startera. Mechanik mówi, że powodem mogą być Tarcze od rozrusznika, ale ja nie wiem nawet jak one wyglądają. Proszę o ich opisanie lub zdjęcia, a i jeszcze chciałbym się dowiedzieć gdzie je można kupić.

Z góry dziękuje

Za mało danych... Tarcze? Kto to wie co fachowiec miał na myśli...

Opisz dokładniej objawy (rozrusznik się kręci..? silnik się kręci..?)

Za mało danych... Tarcze? Kto to wie co fachowiec miał na myśli...

Opisz dokładniej objawy (rozrusznik się kręci..? silnik się kręci..?)

Mały silniczek chodzi tylko tam zembatka [to chyba o to chodzi z tymi tarczami] za prądnicą przepuszcza.

Mały silniczek chodzi tylko tam zembatka [to chyba o to chodzi z tymi tarczami] za prądnicą przepuszcza.

Czyli rozumiem z tego ze sprzegielko jednokierunkowe rozrusznika nie zalapuje.Przy twojej wiedzy sam nic z tym nie rob.Jesli teraz mimo pogody potrzebujesz sprzecik to mechanik motocyklowy da rade ci to sprzegielko wymienic.Moto juz nie mlode i rolki w tym sprzegielku zbyt cudowne to juz nie sa. Jesli natomiast w te zimne dni nie potrzebujesz moto to daj sobie spokuj bo z nastaniem cieplejszych dni problem sam zniknie.Poprostu gesty olej.A jesli masz w silniku mineralny to tym gorzej to sprzegielko dziala. :crossy: