kubus2905 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 witam jak w temacie moto ma wszystko nowe łożyska korba tłok uszczelniacze itp wygląda na to ze nie pali go tylko jakoś do wydechu sie dostaje bo świeca ma kolor oki nie kopci tylko pluje olejem z przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 No raczej sie nie da tak zrobic zeby omijajac swiece palil olej :cool: Jak swieca jest ok to po prostu moze za duzo oleju nalales do baku :notworthy: najpierw spraw czy Ci go ubywa ze skrzyni.. jesli tak to musiales zle zalozyc simering na wale..Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 gdyby bral ci olej z skrzyni to albo bys mial co chwile zapierdzielona swiece albo mial bys za soba zaslone dymna. A moze dostaje za duzo paliwa i wywala? albo za duzo oleju do mieszanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 tez stawiam na zbyt bogata mieszanke w baku:) bo olej ze skrzyni ciezko spalic i mial byc przymulone i straaasznie kopcące moto;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ja też mam ten sam problem w swojej TDR. Mianowicie chodzi o "plucie" przepalonym olejem z tłumika, zaczęło się tak dziać po dłuższym postoju moto, kiedy nie było wcale zapalane (ok. miesiąca). Czym to może być spowodowane,może zabrudzona świeca, czy za bogata mieszanka itp... Dodam że od czasu zakupu nawinąłem ok. 200km i nic nie grzebałem przy gażniku. Proszę o jakieś rady, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 oleju ubywa ze skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 no właśnie tego nie wiem bo mało km nawinąłem żeby coś zobaczyć, ale chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 to albo wpieprza ci przez simering, albo nieszczelnosc miedzy kraterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 No właśni obawiałem się tych uszczelniaczy, jeżeli chodzi Ci o kartery to w żadnym miejscu nie wycieka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ale moze wciekac do srodka, Jesli wali olejem z wydechu tzn male ilosci to jest to normalne dla 2T ale tylko sladowe ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Widzisz nie wiem ile to jest dla Ciebie śladowa ilośc. Po prostu co jakiś czas w czasie jazdy skapuje na obręcz albo wahacz. Jeszcze jutro sprawdzę świecę, bo od kiedy go mam wcale jej nie wykręcałem i nie oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) to to jest normalne, ze troszke kapnie, masz dobrze wyregulowany dozownik nie kopci za mocno? Edytowane 14 Grudnia 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 No dobra, ale nigdy przedtem nie zauważyłem tego kapania oleju, a czy dozownik jest dobrze wyregulwany tego nie wiem. Gdy silnik jest jeszcze zimny no to bardzo kopci, ale to normalne dla 2T, gdy się nagrzeje no to mniej. Zauważyłem też, że jakoś tak zamula przy przyspieszaniu, tak jakby świeca była zalana albo zanieczyszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mialem tak samo w kmxie.To normalne w kazdym 2T chyba ze ci naprawde olej ubywa ale cos niewierze ze pali olej ze skrzyni.kmx ma w tlumiku wypustke gdzie powinnien byc wezyk.tamtedy ci kapie na wahacz.ja ten wezyk podpiolem i dalem kolo lancucha tak ze go smarowalo.nie glupi pomysl.Po2 masz zawalony wydech.rozbierz wyczysc dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Czyli nie mam się czym stresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi