dm15 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam mam pytanie do znawców tematu jaka jest różnica w budowie ramy Cbrki f3 i f4 do Horneta model 02r ? i jak to sie przekłąda na stunt, wiem ze w hornecie silnik jet elementem nośnym i rama słabo znosi jazde na gumie a jak to jest w CBR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 W Hornecie jest tak jak piszesz, a w CBR z tego co wiem (a w sumie wyczytałem na forum) rama jest zamknięta - silnik nie jest ważnym elementem nośnym i z opinii użytkowników nadaje się do szaleństw tak samo jak i jej silnik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 W Hornecie jest tak jak piszesz, a w CBR z tego co wiem (a w sumie wyczytałem na forum) rama jest zamknięta - silnik nie jest ważnym elementem nośnym i z opinii użytkowników nadaje się do szaleństw tak samo jak i jej silnik. Pozdrawiam nie masz racji, w cbr silnik jest elementem nośnym, różnica jest i to znaczna. W hornetach rama ro jeden plaski profil centralnie umieszczony pod bakiem, a pod nim podwieszony jest silnik.W cbrce rama to dwa profile na grzbiecie, dwa profile obejmujące silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 W hornetach rama ro jeden plaski profil centralnie umieszczony pod bakiem, a pod nim podwieszony jest silnik.W cbrce rama to dwa profile na grzbiecie, dwa profile obejmujące silnik.dokladnie tak i dlatego hornet ladniej wyglada jako golasek bo ma ladnie wyeksponowany silnik a w cbr to juz troche szpeci. rama w hornecie jest zaleta w dostepnosci do silnika bo w cbr niezle sie trzeba naginastykowac rzeby dojsc do niektorych czesci. do gumowania cbr lepsza bo w hornecie podobno sie gnie rama i puszczaja uchwyty silnika. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzięki, własnie to chciałem wiedzieć pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przede wszystkim rama w CBR jest ze stopów lekkich a w Hornecie stalowa co oznacza że w CBR ma mniejszą podatność na odkształacanie a większą na pękanie przy rozciąganiu. Ale jakoś nie słyszałem żeby komuś pękła nawet jak do stuntu używa a o Hornetach często się słyszy że rama krzywa. Bardzo wielu stunterów używa CBRek do "zabawy" i chyba o czymś to świadczy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przede wszystkim rama w CBR jest ze stopów lekkich a w Hornecie stalowa co oznacza że w CBR ma mniejszą podatność na odkształacanie a większą na pękanie przy rozciąganiu. Ale jakoś nie słyszałem żeby komuś pękła nawet jak do stuntu używa a o Hornetach często się słyszy że rama krzywa. Bardzo wielu stunterów używa CBRek do "zabawy" i chyba o czymś to świadczy. Pozdro. stopy lekkie w cbr pojawiły sie dopiero w F4, dlatego f3 są 10 kilo cięższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 rama w hornecie jest zaleta w dostepnosci do silnika bo w cbr niezle sie trzeba naginastykowac rzeby dojsc do niektorych czesci. no ale zeby zrobic sciągnac głowice to trzeba zwalić silnik z motonga chyba????Tak czy nie?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 nie probowalem ale jest taka mozliwosc jesli sciagniesz z ramy cewke zaplonu i inne pierdoly zeby zrobic sobie troche miejsca to moze sie uda sciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi